En Sıcak Konular

Ukrayna'nın doğusundaki gelişmeler

13 Mayıs 2014 17:35 tsi
Rusya, AGİT'in Ukrayna'daki krizin çözümü için açıkladığı “yol haritası”ın en kısa zamanda gerçekleştirilmesi çağrısı yaptı

Rusya, Avrupa Güvenlik İşleri Teşkilatı'nca (AGİT) ilan edilen Ukrayna'daki krizin çözümüne yönelik “yol haritası”ının en kısa zamanda gerçekleştirilmesinin son derecede önemli olduğunu bildirdi.

Rusya Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamada, İsviçre Cumhurbaşkanı ve AGİT Dönem Başkanı Didier Burkhalter tarafından açıklanan “yol haritası”na verilen destek yinelendi.

Kiev hükumetinin, ülkenin güney ve doğusundaki operasyonlar da dahil tüm şiddeti durdurmasının kilit öneme sahip olduğu kaydedilen açıklamada, Ukrayna silahlı güçlerinin Sağ Sektor ile paralı askerlerin bölgeden çıkarılması gerektiğine dikkati çekti.

Tüm siyasi tutukluların salıverilmesi ve vatandaşları silahla korkutmaktan vazgeçilmesi istenen açıklamada, Moskova yönetiminin, Kiev'in bu şartlara uyması durumunda doğudaki ayrılıkçıların da aynı tavrı göstereceği görüşünde olduğu ifade edildi.

Ayrıca, Odessa'da 2 Mayıs'ta yaşanan ve 40'tan fazla kişinin hayatını kaybettiği olay da dahil doğu bölgesinde yaşananların adil ve şeffaf şekilde araştırılması için uluslararası soruşturma yapılmasının öncelikli adımlardan olduğu belirtildi.

Kiev yönetiminin AGİT ile tam işbirliği içinde olmasının önemi işaret edilen açıklamada, açıklanan “yol haritası”na uyulmasının Ukrayna'daki bütün siyasi güçleri ve bölge temsilcilerini de kapsayan geniş kapsamlı bir ulusal diyalog başlatılması için ortam oluşturabileceği görüşü yer aldı.

AA



Bu haber 508 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,340 µs