En Sıcak Konular

Nijeryalı Müslüman örgüt Boko Haram'ı kızdırdı

13 Mayıs 2014 14:59 tsi
Nijeryalı Müslüman örgüt, Boko Haram’ın bazı kızları İslam dinine geçirdiği iddiasını kınadı

Nijeryalı Müslüman Hakları Örgütü (MURIC), Boko Haram'ın kaçırılan kızlar arasında Hristiyan olanları, İslam dinine geçirdiği iddiasını kınadı.

Örgütün başkanı İshak Akintola, "Kaçırılan kızların İslam'ı sözde seçmesini kınıyoruz. Bu korkakça, utanç verici ve mantık dışı, kutsal şeylere saygısızlık" yorumunu yaptı.

Akintola, bu tür bir seçimin, İslam'da yeri olmadığını, Müslüman olmayan birinin, sadece kendi iradesiyle İslam'ı seçebileceğini ifade ederek kızların, tehdit altında İslam dinine döndüğü konusunda hiç şüpheleri bulunmadığını, bunun, şeriatta hükümsüz olduğunu söyledi.

İshak Akintola, federal hükümete, dün yayınlanan video görüntülerinde yer alan ve Boko Haram'ın lideri Ebubekir Şekau olduğunu söyleyen kişinin cezaevindeki Boko Haram mahkumlarının serbest bırakılması önerisini kabul etmemesi çağrısında da bulundu.

MURIC'nin başkanı Akintola ayrıca Hristiyanlara ve Müslümanlara, "İslam'ın gerçek öğretilerini saptıran ve lekeleyen, dininden dönmüş bir grup" sözleriyle nitelendirdiği Boko Haram'ın dağılması için dua etmeleri çağrısı yaparak, "Boko Haram'ın üyeleri barışın düşmanları" dedi.

Daily Trust gazetesinin dün ele geçirdiği 17 dakikalık videoda, Şekau olduğu söylenen kişinin, kaçırılan kızlara karşılık cezaevindeki örgüt üyelerinin serbest bırakılmasını istediği görülüyordu.

Arapça, İngilizce ve yerel Hausa ile Kanuri dillerinde konuşan Şekau, kızlardan bazılarının İslam'ı seçtiğini iddia etmişti.

Nijerya emniyetine bağlı gizli servisin sözcüsü Marilyn Ogar ise bugün yaptığı açıklamada, gerçekte Ebubekir Şekau'nun ölü olduğunu söylemişti. 

AA



Bu haber 570 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,982 µs