En Sıcak Konular

CHP'de 'Züğürt Ağa' operasyonu!

13 Mayıs 2014 09:15 tsi
CHP'de 'Züğürt Ağa' operasyonu! Yerel seçimlerde birçok yerde üyelerinin sayısından az oy alan CHP, Şener Şen'in "Züğürt Ağa" filmini aratmayan sonuçlar üzerine üyelik sistemine neşter vurma kararı aldı.

CHP Genel Sekreteri Gürsel Tekin, "Bir yerde üye sayınız kadar oy alamıyorsanız orada bir sıkıntı var. Aktif-pasif üyelik sistemine geçeceğiz" dedi.
 
'SEÇİMLERE KATILMAYACAKLAR'

Alınan yeni önlemi Habertürk'e açıklayan Tekin, şunları söyledi: "Bir kere her şey sıfırlanacak. Aktif ve pasif üyelik sistemi hayat geçecek. Bu vesileyle kimin sağlıklı, kimin sağlıksız üye olduğu ortaya çıkacak. Aktif olan, aidatını ödeyen, mücadelenin içinde olan üye, seçme hakkına sahip olacak. Aidatını ödemeyen, pasif olanlar ise bu haktan mahrum kalacak. Pasif üyeler, parti organlarının seçimlerine katılamayacaklar. 1 lirayı bir siyasi partinin üyeleri mutlaka ödemeli."

CHP'de üyelik sistemini değil, partinin az oy aldığı yerlerin de analizini yapacaklarını belirten Tekin "81 ilin tamamında bunlar tek tek ele alınacak" diye konuştu.

Sadece 1 oy çıkmıştı

ZÜĞÜRT Ağa filminde, ağanın partisine koca köyden sadece 1 oy çıkmıştı. Bu durum, 1 milyonun üzerinde üyesi bulunan CHP'de de gerçek olmuştu. 71 kayıtlı üyesinin bulunduğu Adıyaman Sincik'te CHP'nin adayına sadece 1 oy çıkmıştı.

Yine 135 partiye kayıtlı üyesinin bulunduğu Kilis'in Musabeyliİlçesi'nde partinin adayına 5 oy, 179 kayıtlı üyenin bulunduğu Sivas'ın Hafik İlçesi'nde ise CHP'nin adayına 8 oy, 548 parti üyesinin bulunduğu Aksaray Gülağaç İlçesi'nde ise başkan adayına sadece 7 oy çıkmıştı.
 
 



Bu haber 815 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,389 µs