En Sıcak Konular

Yol arkadaşları da Köşk dedi

13 Mayıs 2014 08:38 tsi
Yol arkadaşları da Köşk dedi Erdoğan, partisinin yol haritasını Afyon’da birlikte çizdiği yol arkadaşlarıyla 13 yıl sonra Köşk için görüştü.

AK Parti'nin hafta sonu gerçekleştirdiği Afyonkarahisar Kampı'nda en önemli gündem maddeleri, "Cumhurbaşkanlığı seçimleri", "paralel yapıyla mücadele"yle "Danıştay'daki cüppeli polemik" oldu. Toplantılara katılanlar arasında, 13 yıl önce yine Afyonkarahisar'da, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile AK Parti'nin yol haritasını ve ilkelerini belirleyen "Kurucular Kurulu" üyeleri de vardı. 63 isimden, daha önce anketlere katılmayan İhsan Arslan'dan Tamer Özyeğitoğlu'na, Murat Mercan'dan Gürsoy Erol'a kadar kuruculara da AK Parti'nin Köşk adayının sorulduğu öğrenildi. Kurucuların da Köşk için adayı "Erdoğan" çıktı.

‘YENİ TÜRKİYE'YE ÖNDERLİK EDİN’


Erdoğan'la görüşen bazı kurucu üyelerin de milletvekillerinin de "Yeni bir sistem kuruluyor. Cumhurbaşkanlığı adaylığınız tercih değil, zorunluluk haline dönüştü" dediği öğrenildi. Görüşmelerin ardından kulislerde bazı milletvekillerinin Erdoğan’ın aday olacağı konusunda ciddi bir izlenim aldıklarını söyledikleri konuşuldu.

Önümüzdeki günlerde yazar, gazeteci ve akil insanlardan oluşan "kanaat önderleri"yle de bir araya gelmesi beklenen Başbakan, diğer yandan da kamuoyu şirketlerine araştırma yaptırıyor. AK Parti adayının, haziranda kamuoyuna açıklanması planlanıyor.

KÖŞK ADAYINA YARDIM ÇELİŞKİSİ!

Kampta, seçim hazırlıkları da gözden geçirildi. AK Parti Seçim İşleri Başkanı Prof. Dr. Mustafa Şentop'un, "adaylara yardım" konusundaki çelişkiye dikkat çekerek, "Bir yandan siyasi partiler Cumhurbaşkanlığı için aday gösterebiliyor ama yasa gereği yardımda bulunamıyor, bu bir çelişki" dediği bildirildi. Konuyu Yüksek Seçim Kurulu yetkilileriyle görüştüklerini belirten Şentop'un, oy pusulasında Cumhurbaşkanı adaylarının fotoğraflarının da bulunacağını ve YSK'nın önümüzdeki günlerde konuyla ilgili genelge yayınlayacağını açıkladığı öğrenildi. Cumhurbaşkanı Seçimi Kanunu'na göre adaylar, yabancı devletler, uluslararası kuruluşlar gibi tüzel kişilerden de bağış ve yardım alamıyor. Siyasi partiler de "tüzel kişilik" olarak kabul edildiğinden, aday gösterseler bile, bu kişiye yardım veremiyor.

HSYK KULİSİ RAHATSIZLIK VERİCİ

Yargıdaki gelişmeler de kampın gündem maddelerindendi. Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, yaklaşan HSYK seçimleriyle ilgili de bilgi verdi. Bozdağ, "HSYK'ya seçildiği takdirde, kendisine destek veren hakim ve savcılara Yargıtay üyeliği vaat edenler var" diyerek kulis çalışmalarından duyduğu rahatsızlığı dile getirdi. Kampta, "Adli Yıl Açılış Töreni"nde Adalet Bakanı'na, Danıştay'daki törende de ilgili Başbakan Yardımcısına konuşma imkanı tanınması da gündeme geldi.

BAŞBAKAN ARNAVUTLUK YOLCUSU

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı seçimleriyle ilgili tartışmaların gölgesinde Balkan çıkarmasına hazırlanıyor. Erdoğan, yarın Arnavutluk'a gidecek. Tiran'da yapılacak "Yüksek Düzeyli Stratejik İşbirliği Konseyi-YDSİK" toplantısıyla, 500 yıllık tarihi ilişkilere yeni bir vizyon verilecek. Başbakan Erdoğan'ın yarın gerçekleşecek günü birlik Arnavutluk gezisi sırasında, Başbakan Edi Rama tarafından ağırlanması planlanıyor. Cumhurbaşkanı Bujar Nishani ve Meclis Başkanı İlir Meta ile de görüşecek olan Başbakan'a çok sayıda bakan ve işadamı eşlik edecek.

Akşam



Bu haber 678 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    6,097 µs