En Sıcak Konular

Vanlı depremzedeler: Sırtımızdan şov yapmasınlar

12 Mayıs 2014 15:44 tsi
Van'da 23 Ekim ve 9 Kasım 2011'de yaşanan depremlerin ardından TOKİ tarafından inşa edilen konutlara yerleştirilen depremzedeler, Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu'nun açıklamasına tepki gösterd

Van'da 23 Ekim ve 9 Kasım 2011'de yaşanan depremlerin ardından TOKİ tarafından inşa edilen konutlara yerleştirilen depremzedeler, Türkiye Barolar Birliği (TBB) Başkanı Metin Feyzioğlu'nun açıklamasına tepki gösterdi.

Edremit ilçesinde yapımı tamamlanan ve binlerce vatandaşın yaşadığı TOKİ konutlarının bulunduğu bölgede TBB Başkanı Feyzioğlu'nun açıklamalarına ilişkin basın açıklaması yaptı.

"Bu halk başbakanını yedirmez size", "Erdoğan yapar, Feyzioğlu bozar", "Bu millet yapanı da, bozanı da asla unutmaz", "Van Minüt Metin", "Van'ın sırtından şov yapma", "Dik dur eğilme, Van halkı seninle", "Van sana minnettar Erdoğan baba", Depremin üzerinden iki yıl geçti, zamanında neredeydin?", "Çakalların özgürlüğü aslanlar ayağa kalkana kadardır" dövizleri açan depremzedelerden bir kısmı da evlerinin balkonuna Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın afişlerini astı.

Depremzedeler adına açıklama yapan TOKİ sakinlerinden Mehmet Ali Bizan, deprem günü Vanlılar olarak bir daha eski günlerine kavuşamayacaklarının karamsarlığını yaşadıkları sırada Başbakan Erdoğan'ın kabinesiyle kente geldiğini ve depremzedelerin yanında yer aldığını belirtti.

Bizan, bir yılı aşkın süreden bu yana evlerinde oturmaya başladıklarını ve hiçbir sıkıntılarının olmadığını bildirerek, evlerin inşa edilerek kendilerine teslim edilmesiyle umutlarının yeniden yeşerdiğini söyledi.

Çocuklarının TOKİ konutlarında okula gittiğini ve evlerinin eskisinden daha güvenli ve yaşanabilir olduğunu anlatan Bizan, şöyle konuştu:

"Bizler yapanı da yapmayanı da asla unutmayız. Gönül rahatlığıyla söyleyebiliriz ki Van'da herşey yolunda. En azından depremin yarattığı büyük sorunlardan kurtulduk. Şu anda artık depremi değil geleceğimizi, işimizi, aşımızı kalkınmamızı ve gelişmemizi düşünüyoruz. Bugüne kadar bize destek veren ve her zaman yanımızda olan başta Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a, kabine üyelerine ve Türkiye halkına teşekkür ediyoruz."

Bizan, deprem süresince Türkiye'nin vicdanı olan Van'ın, aynı zamanda birliğin, beraberliğin, kardeşliğin ve sevginin diyarı olduğuna herkesin tanıklık ettiğini dile getirerek, Feyzioğlu'nun Van'la ilgili söylediklerini samimi bulmadıklarını, zamanında Vanlıların yanında olmadıktan sonra bugün yaptığı açıklamanın bir anlam ifade etmediğini kaydetti.

Van'ın, konteyner kentte kalan 67 aileden ibaret olmadığına ve o ailelerin de bütün yardım taleplerini geri çevirdiğine dikkati çeken Bizan, açıklamasını şöyle tamamladı:

"O ailelerin kira, istihdam, gıda ve kömür yardımlarını reddederek bedava konut istediklerini biliyoruz. Onların kabul etmediği bu imkanlara sahip olmak isteyen binlerce aile var. Herkes bedava ev ister. Van'da her şeyin yoluna girdiği, depremin unutulduğu bu süreçte maalesef sırtımızdan şov yaparcasına ve Van'da hiçbir şey yapılmamışçasına olumsuz hava yaratmaya çalışan Metin Feyzioğlu gibilerini gördükçe hayretler içinde kaldığımızı belirtmek istiyoruz. Bu zat, deprem sırasında neredeydi, ihtiyacımız olan zamanda neredeydi, Başbakan ve Türkiye Van'a akın ederken neredeydi? Yaralarımız sarılmışken kalkıp Van'ı enkaz altında sanmanın ne anlamı var? Van'a, Van halkına yapılanlara gölge düşürmek isteyen ve bizin sırtımızdan siyasi şov yapmak isteyen Feyzioğlu'nu şiddetle kınıyor, Başbakanımıza minnetlerimizi gönderiyoruz."

Başbakan'ın Van için yaptıklarını kimsenin gölgeleyemeyeceğini belirten depremzedelerden Taciser Çiftçi ise "Burada Van halkı olarak gördüğümüz hizmetten ne kadar memnun olduğumuzu göstermek istiyoruz. Başbakan'ımızın depremden hemen sonra yanımızda olduğunu haykırıyoruz. Başbakan'ımızdan memnunuz. Rabbim ondan razı olsun. Feyzioğlu'nun amacı Kılıçdaroğlu'nun yerine geçmektir, şov yapıyor, bunu herkes biliyor. Kılıçdaroğlu da bunu görsün artık" ifadelerini kullandı.

Basın açıklamasının ardından Başbakan Recep Tayyip Erdoğan lehine slogan atan depremzedeler, olaysız dağıldı.

AA



Bu haber 531 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,369 µs