En Sıcak Konular

Öcalan: Mümin kardeşlerim...

12 Mayıs 2014 11:38 tsi
Öcalan: Mümin kardeşlerim... Demokratik İslam Kongresi'ne mesaj gönderen Öcalan: "Çağdaş bir Hüseyni, çağdaş bir Selahadini hareketin sentezi olmak, en önemli mutluluk, dolayısıyla iman kaynağımdır."

Abdullah Öcalan’ın önerisiyle düzenlenen ve Avrupa , Irak, Suriye ve Türkiye ’den 48 din adamının çağrıcısı olduğu Demokratik İslam Kongresi, dün Diyarbakır’da toplandı. DTK çatısı altında düzenlenen kongre Mele İsa Deniz’in Kuran-ı Kerim’i okuması ile başladı; tercihin ise Fetih Suresi olması dikkat çekti. Bu tercihin ‘barış süreci’ne göndermede bulunmayı amaçladığı öğrenildi. Sure, Hazreti Muhammed ile Mekkeliler arasında imzalanan ‘Hubeydi Anlaşması’nın hemen sonrasında inmesi, İslam’ın elde edeceği zaferlerden bahsetmesi nedeniyle ‘Fetih’ ismiyle anılıyor. Kongreye yurtiçi ve yurtdışından 340’ı aşkın din adamı, akademisyen, yazar ve uzman katıldı. HDP Grup Başkanvekili İdris Baluken, Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Gültan Kışanak, Mardin Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Türk, Mardin Artuklu Üniversitesi’nden Prof. Dr. Kadri Yıldırım, Şeyh Said’in torunu Kasım Fırat, Rojava bölgesinin Cizire kantonu Din İşleri Bakanı Şeyh Mihemed El-Kadiri de katılımcılar arasındaydı.

Mümin kardeşlerim
Öcalan kongreye, İmralı’dan gönderdiği mesajla katıldı. Öcalan’ın HDP Grup Başkanvekili İdris Baluken tarafından okundu. Öcalan katılımcılara “Mümin kardeşlerim” diye seslendi ve “İlla güncel bir İslami tanımlama gereği var ise bunu ‘Kültürel İslam’ olarak belirlemek, herkesi içermesi nedeniyle doğruya daha yakındır. Kültürel İslam ile kastedilen hem gerçekleşmiş hem de anlamını sürdüren İslam toplumudur” dedi. Öcalan, mesajında özetle şöyle dedi:

“Çağdaş İslami ümmetin millet birliğini anlamlı buluyorum. Ama bu asla ‘tek devlet, tek millet, tek bayrak’ zırvalamaları anlamına gelmemeli. (...) Hizbullah ve El Kaide bozguncuları İslam ümmetinin başına bela ettiği güncel faşizmi temsil etmektedir. (...) Bazıları hareketimizi ateist, komünist, materyalist gibi Batılı kavramlarla tanımlamak istemektedirler. Bunlara kavram kölesi demek daha doğru olur. Eğer İslami toplum doğası bir gerçekse İslam’ın dindarı da ateisti de olmaz. Kapitalist zorbalığın kuşatması altında olan, en gelişmiş savaş teknikleriyle saldırı altında bulunan bir halkın savaşçılarına ancak Hazreti Ali timsalinde bir kahramanlık yakıştırılabilir. Toplumsal esinin özgür adımı olan Allah’ın birliğine davetle birlikte güvende olmanızı diliyorum.

...

Çağdaş bir Hüseyni, çağdaş bir Selahadini hareketin sentezi olmak, en önemli mutluluk, dolayısıyla iman kaynağımdır. Hepinizi paylaşmaya, iradeleşmeye, eyleme çağırıyorum. Toplumsal esinin adil, özgür adı olan Allah’ın birliğine davetle birlikte güven olmanızı diliyor ve kongrenizi tekrardan selamlıyorum.”

Kongre bugün yayımlanacak sonuç bildirgesiyle sona erecek.

Radikal



Bu haber 1,304 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,553 µs