En Sıcak Konular

Ali İsmail Korkmaz davası başladı

12 Mayıs 2014 11:44 tsi
Gezi Parkı direnişi sırasında Eskişehir'de dövülerek öldürülen 19 yaşındaki Ali İsmail Korkmaz'ın davasına ilişkin ikinci duruşma bugün yapılıyor.

Üniversite öğrencisi Ali İsmail Korkmaz'ın, Gezi Parkı odaklı eylemde darbedilerek hayatını kaybettiği iddiasıyla açılan davanın ikinci duruşması 09.40'da Kayseri'de başladı.

Ali İsmail Korkmaz davasınının ikinci duruşma sırasında yaşanan gelişmeleri dakikası dakikasına internethaber.com'dan takip edebilirsiniz.

BU HABER SÜREKLİ GÜNCELLENİYOR


11.34 Av. Ayhan Erdoğan söz alarak sanıkların tiplerini değiştirdiğini, teşhisin olay yerindeki fotoğraflardan yapılmasını talep etti.

11.29 Yapıcı’nın ifadeleri sırasında Ali İsmail Korkmaz’ın ailesi zor anlar yaşadı, salonda da ağlayanlar var.

BAŞIMIZA İŞ AÇACAKSIN!

11.27 Ali İsmail’in bilincini kaybettiğini, bilinci yerine geldikten sonra dövülmeye devam ettiğini aktaran Yapıcı, polislerin sivil saldırgan Serkan Kavak’a “Başımıza iş açacaksın, sakin ol” dediğini de dile getirdi.

11.23 Tanık Yapıcı, Mevlüt Saldoğan’ı teşhis ederken “uzun saçlı bir polis” diyerek Yalçın Akbulut’u işaret etti.

11.16 2 Haziran akşamı eylemleri izledikten sonra eve doğru geçtiğini, polisin saldırıya geçmesiyle fırına sığındıklarını söyleyen Yapıcı, iki polisin ve sivil saldırgan Serkan Kavak’ın bir göstericiyi tutup darp ettiğini gördüğünü belirtti. Yapıcı, “Sonra Ali İsmail ve Doğukan Bilir’in sokağa girdiğini gördüm. Ali İsmail, Hüseyin adlı bir polis ve yanındaki maskeli polis tarafından yakalanmaya çalışıldı. Ali onların elinden kaçtı ama fırıncılar önünü kesti bu defa da. Sonra hep birlikte Ali’yi darp etmeye başladılar” dedi.

SANIKLAR İFADE VERİYOR

11.08 Ali İsmail Korkmaz dövüldüğü sırada kaydedilen görüntülerde, olay yerinin bir kaç metre uzağında bulunan S.B.Y'nin ifadesine geçildi.

11.06 Tanık ifadelerine geçildi.

MÜDAHAL OLMA TALEPLERİ REDDEDİLDİ

Duruşma, Yeni Adliye'nin mahkeme salonuna dönüştürülen 250 kişilik konferans salonunda yapılıyor. Ali İsmail Korkmaz'ın fotoğraflarıyla salona giren anne ve baba Korkmaz alkışlarla karşılandı. 7 aylık Ali Yusuf Korkmaz'ın müdahil olması istendi.İstanbul'daki Gezi Parkı odaklı eylemlerde hayatını kaybeden Berkin Elvan'ın babası da duruşmaya müdahil olma talebinde bulundu.

Mahkeme müdahillik taleplerinin tamamını reddetti.

Yoğun güvenlik önlemlerinin alındığı duruşma öncesi polis ile duruşmaya katılmaya gelenler arasında arbede çıktı.

SANIK POLİSLER DURUŞMA SALONUNDA

Üniversite öğrencisi Ali İsmail Korkmaz'ın, Eskişehir'deki Gezi Parkı odaklı eylemde darbedilerek hayatını kaybettiği iddiasıyla açılan davanın ikinci duruşması 09.40'da Kayseri'de başladı.Kayseri 3. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki davanın ikinci duruşması, Yeni Adliye binasının zemin katında duruşma salonuna çevrilen konferans salonunda yapılıyor.

250 kişilik salon, tanık kürsüsü, katip masası, sanık ile müşteki avukatların oturması için masa ve bilgisayar yerleştirilerek dizayn edildi.

​Duruşmada, tutuksuz yargılanan polisler Hüseyin Engin, Şaban Gökpınar, Yalçın Akbulut ile tutuklu sanıklardan polis Mevlüt Saldoğan ile Muhammed Vatansever, Ramazan Koyuncu, İsmail Koyuncu ve Ebubekir Harlar hazır bulundu.

Tutuklu sanıklardan Ramazan Koyuncu'nun avukatı davadan çekildiği için duruşmaya katılmadı.

ANNE VE BABA ALKIŞLARLA KARŞILANDI

Ali İsmail Korkmaz'ın annesi Emel ve babası Şahap Korkmaz, ağabeyi Gürkan Korkmaz, kız kardeşleri Melike Çakırkaya, Aylin Taktuk da ellerinde Ali İsmail Korkmaz'ın fotoğraflarıyla Adliye girişindeki x-ray cihazlarından üstleri aranarak içeri alındı.

 

Anne ve baba Korkmaz içeri girişlerinde duruşma salonundakiler tarafından alkışlanarak karşılandı.

Tamamen dolu olan salondaki duruşmaya çevre illerden de çok sayıda avukat katılıyor.

CHP'Lİ VEKİLLER DE SALONDA

Duruşmaya, CHP Genel Başkan Yardımcıları Sezgin Tanrıkulu, Veli Ağbaba, CHP milletvekilleri İlhan Cihaner, Gökhan Günaydın, Hüseyin Aygün, Candan Yüceer, Müslim Sarı, Musa Çam, Muharrem Işık, Nuriye Taş ile Kayseri Barosu Başkanı Fevzi Konaç ve CHP İl Başkanı Mustafa Ayan ile katılıyor.

7 AYLIK BEBEK İÇİN MÜDAHİL OLMA TALEBİ

Duruşmada Ali İsmail Korkmaz'ın ağabeyi Gürkan Korkmaz kucağındaki 7 aylık oğlu Ali Yusuf Korkmaz'ın davaya müdahil olmasını istedi.

Ağabey Korkmaz, "Oğlum hem amcasının adaşıdır hem de onun bayrağını taşıyacak kişidir. Aynı zamanda da ailedendir. Bundan dolayı davaya müdahil olmasını talep ediyorum" dedi

BERKİN ELVAN'IN BABASI DA MÜDAHİL OLMAK İSTEDİ

İstanbul'daki Gezi Parkı Odaklı eylemlerde yaralanan ve 269 gün komada kaldıktan sonra hayatını kaybeden Berkin Elvan'ın babası Sami Elvan'da duruşmaya katılıyor.

Baba Elvan, "Benim de oğlumu polisler katletti ben de müdahil olmak istiyorum" dedi.

ÜST GEÇİT VE YOLLAR KAPATILDI

Duruşma dolayısıyla Adliye binasına çıkan Kocasinan Bulvarı Sümer Üst Geçit'ten itibaren, Erkilet Bulvarı Kaldırım Caddesi ve Barış Manço Caddesi'nin kesiştiği ışıklı kavşak arası saat 07.00'den itibaren araç ve yaya trafiğine kapatıldı.

Adliye çevresi de bariyerlerle kapatılarak iki kademeli güvenlik bölgesi oluşturuldu. Davayı takip etmek için gelen gruplar, Kaldırım Caddesi'ndeki spor tesisleri önünde oluşturulan güvenlik noktasında aranarak birinci güvenlik alanına alındı.

Duruşma salonuna girecek kişiler ise bu noktadan sonra ikinci bir arama noktasından geçerek Adliye binasına ulaşabiliyor.

Önlemler çerçevesinde Ankara, Mersin, Aksaray gibi çeşitli illerden gelen takviye çevik kuvvet polisleri ve TOMA da Adliye çevresinde görevlendirildi.

POLİSLE ÇEVRE İLLERDEN GELENLER ARASINDA ARBEDE

Davayı izlemek için çeşitli illerden gelen gruplar, Kaldırım Caddesi'nden spor tesisleri önündeki arama noktasına kadar sloganlar atarak yürüdü.

Burada aranmadan kendileri için ayrılan alana girmek isteyen gruptaki bazı kişilerle polis arasında kısa süre arbede yaşandı.

Bölgeye gelene kadar 3 kez arandıklarını savunan grup temsilcileri ile polis arasındaki görüşmelerin ardından arama noktası kaldırıldı.

Kendilerine ayrılan alana geçen gruplar, toplumsal olaylarda yaşamını yitirenler anısına saygı duruşunda bulundu ve slogan attı.

NEREDESİN DİYE SORUNCA...

Öte yandan, Ali İsmail Korkmaz'ın annesi Emel Korkmaz ve yakınları da Adliye binasına geldi.

Elinde oğlunun fotoğrafını taşıyan Emel Korkmaz ile yakınlarının üzgün olduğu gözlendi. Anne Korkmaz'a yanında bulunanlar ağlamaması yönünde telkinlerde bulundu.

Anne Korkmaz Adliyeye girmeden önce gazetecilere, "Acaba (sanıkların) çocukları babalarına 'neredesin' diye sorduklarında ne cevap veriyorlar ? Biz '19 yaşında bir çocuğa kıydık, o yüzden hapiste miyiz' diyorlar. Bunu çok merak ediyorum, sormaya geldim" diye konuştu.

38 GÜN KOMADA KALMIŞTI

Eskişehir anadolu üniversitesi Eğitim Fakültesi İngilizce Öğretmenliği bölümü 1’inci sınıf öğrencisi Ali İsmail Korkmaz, Gezi Parkı eylemleri sırasında ağır yaralanarak, götürüldüğü hastanede 38 gün komada kaldıktan sonra yaşamını yitirmişti. Olayla ilgili olarak 1’i polis memuru 5 tutuklu ile tutuksuz 3 polisin aralarında bulunduğu 8 sanık yargılanıyor.

SALONA ALKIŞLARLA GİRDİLER

Ali İsmail Korkmaz davası, bu dava için dönüştürülen konferans salonunda saat 09.40’ta başladı. Duruşmaya Ali İsmail Korkmaz’ın annesi Emel, babası Şahap, ağabeyi Gürkan ile tutuklu sanıklar polis memuru Mevlüt Saldoğan, fırıncı İsmail Koyuncu, Ramazan Koyuncu Muhammet Vatanseven, fırın işçisi Ebubekir Harlar ile tutuksuz sanık polis memurları Şaban Gökpınar, Hüseyin Engin, Yalçın Akbulut ve avukatları katıldı.

250 kişilik duruşma salonu tamamen dolarken, bazı avukatlar duruşmayı ayakta takip etti. Ramazan Koyuncu’nun avukatının davadan çekildiği belirtildi. Ali İsmail Korkmaz’ın ailesi salona alkışlar arasında girdi.


Bu haber 570 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,341 µs