En Sıcak Konular

Afyon Kampı'nın perde arkası

12 Mayıs 2014 09:16 tsi
Afyon Kampı'nın perde arkası AK Parti'nin Afyonkarahisar Kampı'nın basına kapalı bölümünde Başbakan Erdoğan moderatör oldu ve bakanlardan, milletvekillerinden gelen soruları cevapladı.

Söz alan milletvekillerinin ezici çoğunluğu Başbakan Erdoğan'ı Köşk'te görmek istediklerini belirterek bunun kaçınılmaz olduğuna vurgu yaptı. Türkiye'de yeni bir döneme girdiğine işaret eden vekiller, “Bu yeri döneme sizin önderlik etmenizi istiyoruz” talebinde bulundu. Edinilen bilgilere göre Başbakan Erdoğan Köşk'e çıkması durumunda, Anayasadan kaynaklanan bütün yetkilerini kullanacağını vurgulayarak, “Ben protokol Cumhurbaşkanı olmam” dedi.

SEÇİLEN KİŞİ FİİLEN BAŞKAN OLACAK

Erdoğan'ın en dikkat çeken sözlerinden birinin de, 2007'deki Anayasa değişikliğini hatırlatarak söylediği, “Bu seçimlerde cumhur 'başkanını' seçecek. İlk defa millet oylarıyla cumhurbaşkanını belirleyecek. Dolayısıyla seçilecek kişi sadece Cumhurbaşkanı değil, fiilen Başkan gibi olacak” ifadeleri olduğu öğrenildi.

BİZ FARKLI BİR PARTİYİZ

Başbakan Erdoğan, bir vekilin “Siz cumhurbaşkanı olursanız, Yıldırım Akbulut gibi bir emanetçi başbakan kaygısı oluşturmaz mı? Bu durumun Parti'yi ANAP'ın yaşadığı sona götürmez mi?' yönündeki sorusuna ise tepki gösterdi. Erdoğan, “Bu tür laflar bizi incitir. Bunu duymamış olayım. Biz ANAP'tan farklıyız. Bizim değerlerimiz AK Parti'nin ANAP'laşmasına izin vermez” ifadesini kullandı.

YURT PROBLEMİ ÇÖZÜLECEK

Başbakan Erdoğan milletvekillerinin paralel yapının okul ve yurtlarından ayrılmak isteyen öğrencilerin yurt ve barınma başta olmak üzere bir takım sıkıntılarla karşılaştığını söylemeleri üzerine Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı'ya talimat verdi. Erdoğan talimatında yurt ve özel okullarla ilgili yasal düzenlemenin hemen yapılmasını istedi.

Türkiye

 



Bu haber 960 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,481 µs