En Sıcak Konular

MİT TIR’larının durdurulmasıyla ilgili skandal detaylar

12 Mayıs 2014 08:40 tsi
MİT TIR’larının durdurulmasıyla ilgili skandal detaylar Suriye'deki Türkmenlere yardım götüren MİT’e ait TIR’lara yapılan operasyona katılan askerlerin ifadeleri ‘paralel TIR komplosu’nu gözler önüne serdi.

Şüphelilerin savcıya verdiği ifadelerle TIR’ların Suriye’ye gönderilmesini organize eden MİT mensuplarının telefonlarını dinlemek için 3 kez mahkemeden karar alındığı ve takibe TIR baskınından bir ay önce başlandığı ortaya çıktı. İtiraflarla Ankara ve Adana Jandarma İstihbaratları ile Adana Savcısı’nın olayından başından beri birlikte hareket ettiği belirlendi. Ankara İl Jandarma Komutanlığı’nda İstihbaratçı olarak görev yapan Gültekin Menge, “Şahısların aralarındaki görüşmeyi daha da detaylandırmak amacıyla 14 Ocak günü yeni bir talepte bulundum. Mahkemeden bu konuda karar aldım. 17 Ocak’ta da bir kez daha mahkemeden karar aldım” dedi.

‘El Kaide’yi kim ekledi bilmiyorum

Ankara İl Jandarma Komutanlığı İstihbarat Şubede “dini istismar eden terör örgütleri unsur komutanlığında” görev yaptığını ifade eden şüpheli Halil İbrahim Köse ise 12 Aralık’ta astsubay Mahmut Özcan ile görüştüklerini ve uyuşturucu madde kaçakçılığıyla bazı isim ve telefon numaralarına ulaştıklarını söyledi.  TIR’ların MİT’e ait olduğundan haberi olmadığını öne süren şüpheli Bekir Karataş, “İhbarda El Kaide sözü yoktu. Üsteğmen Önder Kır ile görüşülmüş. Bunun üzerine El Kaide kelimesi de belirtilerek arama talebinde bulunulmuş, talepte bulunan Önder Kır’dı. Arama kararında yer yazmıyordu, bu yerin Ceyhan gişeleri olmasına İl Jandarma Özkan Çokay karar verdi” dedi.

MİT’çi kendi kendine zarar verdi

Adana Jandarma’da İstihbaratçı olarak çalışan Üstteğmen Önder Kır da zorla kelepçe takılan MİT’çilerden birinin kimliğine baktığında “MİT kartı olduğunu gördüm, fakat gerçek olup olmadığını anlayamadım” diye konuştu. MİT mensuplarının kimlik göstermediğini öne süren Kır, MİT’çilerin kendi bileklerine zarar verdiğini savundu.  Şüphelilerden Hakan Kaplan, “Bana bombalı araç olduğu söylendi. TIR’larla ilgili arama talebini ben imzaladım, ancak yazıyı İstihbarat Şube hazırladı, El Kaide sözünü onlar ekledi. Savcıyla görüşen Önder Kır Üsteğmendi. Yazıyı ben imzaladım. Önder Kır yazıyı alıp savcıya gitti gerisini bilmiyorum” dedi.

Tanık Bestami Filik, ihbarı kendisinin aldığını belirterek “Bu ihbar sırasında ihbar eden kesinlikle El Kaide gibi bir söz kullanmadı” bilgisini verdi.

Star
 



Bu haber 1,073 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,072 µs