En Sıcak Konular

Pakistan Başbakanı Şerif Tahran’da

11 Mayıs 2014 15:48 tsi
Şerif, Cumhurbaşkanı Birinci Yardımcısı Cihangiri ile doğal gaz boru hattı projesini görüştü

Pakistan Başbakanı Muhammed Navaz Şerif, resmi ziyaret dolayısıyla geldiği İran’da Cumhurbaşkanı Birinci Yardımcısı İshak Cihangiri ile bir araya geldi.

Sadabad Sarayı’ndaki resmi karşılama töreninin ardından yapılan görüşmenin gündeminde İran ile Pakistan arasındaki doğal gaz boru hattı projesi yer aldı. Görüşmenin ardından konuşan İran Cumhurbaşkanı Birinci Yardımcısı Cihangiri, iki ülke arasındaki anlaşma gereğince Pakistan’dan doğal gaz boru hattı projesindeki taahhütlerini yerine getirmesini beklediklerini ifade etti. Cihangiri, ayrıca iki ülke arasındaki ticaretin gelişmesini engelleyen bankacılık sektöründeki sorunlara işaret etti.

Cihangiri, Pakistan’dan İran Merkez Bankası ve İran’ın diğer ticari bankaları ile işbirliği yaparak bu engelleri ortadan kaldırmalarını ve Pakistan’da faaliyetlerine sınırlama getirilen bazı İranlı şirketlerin önündeki engellerin kaldırılmasını talep etti. Cihangiri, "Tahran ile İslamabad arasındaki ticaret hacminin 5 milyar dolara çıkarılmasını istiyoruz" dedi.

Pakistan Başbakanı Şerif ise İran ile Pakistan arasında devam eden doğal gaz boru hattı projesinin İslamabad için son derece önemli olduğunu dile getirdi ve petrol ve doğal gaz alanında çok yönlü işbirlikleri için yeni önerileri memnuniyetle karşılayacaklarını söyledi.

İran’a uygulanan yaptırımların iki ülke arasında ticari ve mali işlemler alanlarında sorunlara yol açtığını ifade eden Şerif, "Bu engelleri en kısa zamanda ortadan kaldırmaya kararlıyız" diye konuştu.

Pakistan Başbakanı Muhammed Navaz Şerif, bu sabah beraberinde siyasi ve ekonomik üst düzey yetkililerden oluşan kalabalık bir heyetle Tahran’a gelmişti. Ziyarette, iki ülke arasında farklı alanlarda işbirliğini öngören anlaşmaların imzalanması ön görülüyor. İki gün sürecek ziyaret, iki ülke arasında yeni hükümetlerin kurulmasının ardından düzenlenen ilk üst düzey temas özelliğini taşıyor. Ziyaret İran basınında iki ülke arasındaki ilişkilerde yeni bir ufuk olarak yorumlanıyor.

AA



Bu haber 655 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,517 µs