En Sıcak Konular

Kerry'den Ukrayna diplomasisi

10 Mayıs 2014 10:01 tsi
Kerry'den Ukrayna diplomasisi ABD Dışişleri Bakanı John Kerry, Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov ve Ukrayna Başbakanı Arseniy Yatsenyuk ile Ukrayna’daki gelişmeleri telefonda görüştü.

 ABD Dışişleri Bakanı John Kerry, Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov ve Ukrayna Başbakanı Arseniy Yatsenyuk ile Ukrayna’daki gelişmeleri telefonda görüştü.

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Jen Psaki, günlük basın brifinginde, Kerry’nin Rus mevkidaşı Lavrov ve Ukrayna Başbakanı Yatsenyuk’la Ukrayna’daki gelişmeleri ele alan bir telefon görüşmesi yaptığını bildirdi.

Psaki, “Kerry ve Yatsenyuk, ülkedeki gerginliği azaltmaya yönelik süregelen adımları ele aldı. Başbakan Yatsenyuk, sahadaki güvenlik durumunu, soğukkanlılığı korumaya yönelik çabaları ve seçimlere ilişkin son durumu anlattı. Lavrov ile görüşmesinde ise iki bakan, Ukrayna hakkında ve Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı’nın (AGİT) ve diğerlerinin sahadaki devam eden çalışmalarını görüştüler. Ayrıca Suriye hakkında, ülkedeki kimyasal silahların taşınması ve yapılması gereken arta kalan işleri konuştular” bilgisini paylaştı.

Mariupol’daki ayrılıkçıların neden olduğu şiddeti kınadı

Ukrayna'nın doğusunda ve güneyindeki son gelişmelere ilişkin soruları da yanıtlayan Psaki, protestoların sürdüğü Mariupol kentinde ölümlere yol açan şiddet olaylarını kınadı.

Psaki, “Mariupol’da bu sabah Rusya yanlısı ayrılıkçıların neden olduğu çoklu ölümlerle sonuçlanan şiddeti kınıyoruz. Silahlanarak kamu düzenini tehlikeye atan ve Ukrayna yasalarını ihlal ederek kamu binalarını işgal eden grupların, silahlarını bırakmaları ve işgal ettikleri binaları bir an önce terk etmeleri çağrısında bulunmaya devam ediyoruz. Kesinlikle bunların farkındayız ve yakından izliyoruz” ifadesini kullandı.

AA



Bu haber 642 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    11,007 µs