En Sıcak Konular

Muhalefetin zayıf aday gösterme planı

10 Mayıs 2014 09:39 tsi
Muhalefetin zayıf aday gösterme planı Yenilen siyasetten çekilecek...

Eğer Gül ve Erdoğan yarışır başkaları boşluk doldurursa bunlardan seçilmeyen siyasetin dışına çıkar. Muhalefetin toplumun desteğini alabilecek ve seçilmese bile başarılı sayılabilecek bir kişiyi aday göstermemesinin sebeplerinden birisi aynı siyasi yapıdaki iki kişinin yarışması ve  birinin yenilerek siyasetten çekilmesini planlamalarıdır.

Karşı tarafın iki seçeneği var: Eğer iki AK Parti ileri geleni aday olursa beklemek ve partinin bölünmesini sağlamak isteyecekler, bu olmaz da sadece biri aday olursa muhalefetin hiçbirinin sahip çıkmayacağı ama toplumun desteğini alacağı düşünülen bir aday gösterilir. Yani ya AK Parti içinde bir farklılaşma yaratılacak ya da kendilerinin, herhangi birinin sahip çıkmayacağı ama hepsinin destekleyeceği bir adayın ön safa çıkması istenecek ve bunda başarı sağlamaları ihtimal dahilinde olacak. Zaten muhalefetin yaratmak istediği ortam Erdoğan karşıtlığıdır ve bu tüm muhalefetin uyacağı bir söylem olabilecektir.

***

Erdoğan’ın kazanması büyük bir kayıp sayılmayacak ve yerine gelecek kişinin aynı desteği sağlayamayacağı düşünülecektir ve böylece yıllardır sürdürülen Erdoğan’ın tasfiye politikası başarı kazanacaktır. Erdoğan kişisel olarak büyük başarı kazanmış olsa da siyasette etkisiz hale geleceği için muhalefet daha iyi bir ortama kavuşacaktır. Ayrıca bugünkü muhalefetin aynı şekilde kalacağı ve sadece Erdoğan karşıtlığı ile yetinileceği düşünülmemelidir. CHP yeniden yapılanacak ve sadece kuruluş ilkelerini savunmakla yetinmeyip güncel politika ile uğraşacaktır. MHP günümüzün Türkiye’ye getirdiği bölgesel güç olmak görevini yapmak için soy temeline dayalı siyasetten vazgeçip insandan beklenen özellikleri savunan ve gelişmelere yabancı olmayan bir siyaset seçecektir.

Mahir Kaynak / Star (İlgili kısım)



Bu haber 1,573 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,691 µs