En Sıcak Konular

Uluslararası Af Örgütü'nden ''Boko Haram'' iddiası

9 Mayıs 2014 19:42 tsi
Nijeryalı yetkililerin, Boko Haram örgütünün kız öğrencileri kaçırma planını önceden bildiği ancak olayı önlemek için harekete geçme konusunda yetersiz kaldığı iddia edildi.

Uluslararası Af Örgütü, Nijeryalı yetkililerin, geçen ay ortasında Boko Haram militanları tarafından gerçekleştirilen kız öğrencilerin kaçırılması planını önceden bildiğini ancak harekete geçme konusunda yetersiz kaldığını iddia etti.
 
Uluslararası Af Örgütü tarafından yapılan yazılı açıklamada, Boko Haram militanlarının 14-15 Nisan tarihlerinde Chibok köyündeki okula silahlı baskın düzenleyeceği yönünde uyarıda bulunulduğu belirtildi.
 
Nijeryalı yetkililerin, Boko Haram örgütünün kız öğrencileri kaçırma planını önceden bildiğini ancak olayı önlemek için harekete geçme konusunda yetersiz kaldığı öne sürüldü.
 
Örgütün Afrika Programı Direktörü Netsanet Belay de "Nijerya güvenlik güçlerinin, Boko Haram'ın eli kulağında olan saldırısını biliyor olması ve bunu durdurmak için acilen harekete geçmemeleri, sadece bu korkunç suça ulusal ve uluslararası tepkiyi arttıracaktır" dedi.
 
Boko Haram militanları, Nisan ayında ülkenin Borno eyaletindeki Chibok köyünde bir ortaokula baskın düzenleyerek 200'ün üzerinde kız öğrenciyi kaçırmıştı.
 
Adı yerel dilde "Batılı tarzda eğitim yasaktır" anlamına gelen Boko Haram, 160 milyon nüfusuyla Afrika'nın en büyük ülkesi olan Nijerya'da eylemler düzenliyor. Örgüt, 2009'da liderinin gözaltındayken ölmesinin ardından şiddet eylemleri düzenlemeye başlamıştı.
 
aa
 

Bu haber 607 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,032 µs