En Sıcak Konular

Rusya komşu ülkenin iç savaşına karışmamalı

9 Mayıs 2014 16:50 tsi
Rus yazar Aleksey Roşin Kremlin sarayının komşu ülkenin iç savaşına karışmasını aptallık olarak tanımladı

Rus yazar Aleksey Roşin, Ukrayna’da bölgeler arasındaki sorunların yıllar önce ortaya çıktığını fakat önceki seçimlerden önce kendisini göstermeye başladığını söyledi.

Aleksey Roşin, Nezavisimaya Gazeta’da “Rusya yabancı savaşa giriyor” başlıklı yazısında Ukrayna’nın iç savaşın eşiğinde olduğu yönündeki iddiaları analiz etti. Ukrayna’da bölgeler arasındaki sorunlarn çok eski olduğunu belirten yazar, “Batı ile doğu eyaletleri arasındaki fark 2004 seçimlerinde şöyle ortaya çıktı: Rusya yanlıları yüzde 96 oranında Yanukoviç’i batı yanlıları ise yüzde 91 oranında Yuşenko’yu destekledi” diyerek altı yıl sonra 2010 seçimlerinde de durumun değişmediğini doğu eyaletlerinin Yanukoviç’e yüzde 90 destek vermesine rağmen batı bölgelerinden sadece yüzde 7-8 oranında destek geldiğine dair hatırlatmada bulundu.

Roşin bu gibi derin farkların bulunduğu ülkede üniter yapının değişmesinin ve federasyon şeklinde yönetimin daha doğru olacağını savundu. Kiev yönetimi içerisindeki bazı gruplar da benzer tekliflerde bulunuyor.

Yazar Roşin, yazısını şöyle sürdürdü:

“Olaylar nasıl başladı? Meydanlarda toplanan halk Yanukoviç’e karşı geldi. Yanukoviç doğu eyaletleri tarafından destekleniyor ve onların temsilcisi olarak kabul edilebilir. Yanukoviç kendi adamlarını batı eyaletlerine tayin etmeye başladı. Devlet memurları doğudan batıya doğru gönderildi. Turçinov, başkanlığı devralması ile doğu eyaletlerine batılı taraftarlarını getirmeye çaba gösterdi. Ülkenin doğusunda yönetim binaları ele geçirilmeye başlandı.”

Yazarın iddiasına göre şu anda Ukrayna’da doğu ve batı eyaletleri taraftar arayışı içerisinde. Doğu Kremlin sarayı; batı ise NATO tarafından destekleniyor ve ülke iç savaşın eşiğine gelmiş durumda. Yazar böyle bir durumda Rusya’da Ukrayna aleyhtarlığının büyük bir hızla artmasını ve Kremlin sarayının komşu ülkenin iç savaşına karışmasını ise aptallık olarak tanımladı.



Bu haber 563 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,503 µs