En Sıcak Konular

ABD, Avrupa doğalgaz pazarına göz dikti

9 Mayıs 2014 16:48 tsi
ABD Avrupa'ya yüksek miktarda doğalgaz ihracatı yapmaya hazırlanıyor. Rusya ile yaşanan Ukrayna krizinden sonra AB ülkelerinde doğalgaz tedirginliği başlamıştı

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Rusya'ya bağımlı olan Avrupa doğalgaz pazarının en büyüğü olmak için hazırlanıyor. Avrupa Birliği (AB) ülkeleri doğalgaz bakımından Rusya'ya bağımlı durumda. Ukrayna krizi ile gerilen ilişkiler AB'nin doğalgaz alımını tehdit etmeye başladı. ABD, AB'nin Rusya'ya olan bağımlılığına son vermeyi vaat ediyor.

ABD Enerji Bakanı Ernest Moniz, ülkesinin AB'nin doğalgaz güvenliğini temin etmek için genişletilmiş doğalgaz ihracat lisanslarını onaylayacağını belirtti. Bloomberg'e konuşan Moniz başvuruların mümkün olan en kısa zamanda sonuçlandırılacağını söyledi.

Moniz'in açıklamaları Roma'da gerçekleştirilen G-7 konferansının hemen sonrasında gerçekleşti. Konferansa katılan temsilcilerin, enerji kaynaklarının çeşitlendirilmesi konusu üzerinde anlaştı. Yenilenebilir enerji ve enerjinin etkili kullanımı konularının gündeme geldiği konferansta bazı görüş ayrılıklarının da meydana geldiği ifade ediliyor.

Bu görüş ayrılıklarının başında nükleer enerji konusu geliyor. Bazı ülkeler nükleer enerjinin daha fazla kullanılması gerektiğini savunurken diğerleri, doğalgaz ve kaya gazı seçeneklerinin öncelikli olması gerektiğini savunuyor.

Konferansın bu bölümünde söz alan ABD temsilcisi Moniz, ülkesinin Avrupa'ya daha fazla doğalgaz ihraç edeceğini ve Avrupa ülkelerinin Rusya'ya olan enerji bağımlılığını büyük ölçüde azaltacağını savundu.

Ancak konferansa katılan uzmanlar, ABD'nin düşünülen miktardaki doğalgazı Avrupa'ya ihraç edebilmesi için yaklaşık on yıllık bir altyapı çalışmasının yapılması gerektiğini belirtiyor. Bu da Avrupa'nın on yıl daha Rusya gazına bağımlı kalacağı anlamına geliyor.



Bu haber 486 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,606 µs