En Sıcak Konular

Almanya, Rusya'yı Kırım konusunda eleştirdi

9 Mayıs 2014 16:27 tsi
Hükümet Sözcüsü Seibert: "Alman hükümeti Kırım’daki insan hakları durumundan endişe ediyor"

Almanya'nın Kırım Tatarlarına yönelik muamelelerden endişe duyduğu bildirildi.

Alman Hükümet Sözcüsü Steffen Seibert, Tatarların, Kırım'daki yeni yöneticilerin baskıcı politika uyguladığını anlattıklarını belirterek Kırım Tatarlarının lideri Mustafa Abdülcemil Kırımoğlu’nun Kırım’a girişinin engellendiğini hatırlattı.

"Alman hükümeti Kırım'daki insan hakları durumundan endişe duyuyor" diyen Seibert, Kırım’daki yeni savcının, Kırım Tatar Milli Meclisi (KTMM) Başkanı Refat Çubarov’u sözde aşırı faaliyetlerde bulunduğu gerekçesiyle uyardığını aktardı.

Bunun KTMM'nin kapatılmasına kadar gidebileceği endişesini dile getiren Seibert, Rusya’ya, Kırım'da Tatar azınlığın haklarının korunması konusunda çağrıda bulundu.

Seibert ayrıca Nijerya’da Boko Haram militanları tarafından düzenlenen saldırıları kınadı.

Alman hükümetinin buradaki terör boyutundan dehşete düştüğünü belirten Seibert, Nijerya’da yüzlerce kişinin öldüğünü ifade ederek şiddeti ''barbarca'' olarak nitelendirdi.

Militanlar tarafından kaçırılan kız öğrencilerle ilgili olarak Seibert, Başbakan Angela Merkel’in "Kızlarımızı geri getirin" yönündeki uluslararası çağrıyı desteklediğini kaydetti.

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Martin Schaefer de Ukrayna’daki gelişmelerle ilgili olarak, Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı (AGİT) Dönem Başkanı Didier Burkhalter'in Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile görüştüğünü hatırlatarak, Burghalter’in dört maddelik bir plan önerdiğini ifade etti.

Alman hükümetinin bu planı desteklediğini söyleyen Schaefer, bu maddeler arasında 25 Mayıs'ta Ukrayna’da seçimlerin yapılması, ülkede şiddetten vazgeçilmesi konusunda ortak bir çağrıda bulunulması, tüm tarafların katılacağı ulusal diyaloğun başlatılması ve yaşanan zorlukların masaya yatırılmasının yer aldığını kaydetti.

İran'la bu ay Viyana'da devam edecek nükleer görüşmelere değinen Schaefer, görüşmelerin şimdiye kadar iyi bir şekilde ilerlediğini, temmuz sonunda anlaşma sağlanacağı yönünde beklentinin oluştuğunu belirterek zor ve önemli bir döneme girildiğini vurguladı.

İran'ın nükleer programı konusunda aşılması gereken engellerin de bulunduğuna işaret eden Schaefer, İran’la diplomasi yoluyla siyasi çözümün mümkün olduğunu kaydetti.

AA



Bu haber 480 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,549 µs