En Sıcak Konular

ABD'den Rusya ve Suriye'ye büyük şok!

9 Mayıs 2014 09:43 tsi
ABD'den Rusya ve Suriye'ye büyük şok! Ukrayna krizinin ardından Rusya'nın başı Suriye yüzünden de derde girdi. ABD, Suriye'ye destek sağladıkları gereçkesiyle, Rus bankası ile Suriyeli bazı şirketlere yaptırım getirdi.

ABD Hazine Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, Moskova merkezli "Tempbank" adlı banka ile bankanın üst düzey yöneticilerinden Mihail Gagloev'in, Suriye Merkez Bankası ve devlet petrol şirketi SYTROL da dahil, bu ülke hükümetine maddi destek ve hizmet sağladıkları gerekçesiyle yaptırım listesine alındığı bildirildi.

 Yaptırım kararı, bankanın Amerikan finansal sistemden dışlanması anlamına geliyor.

6 SURİYELİ DE YAPTIRIM

Bakanlık ayrıca Suriye hükümetinin 6 üst düzey yetkilisi ile Humus ve Banyas rafineri şirketlerine yaptırım getirdi. Yaptırıma maruz kalacak yetkililer arasında, Beşşar Esad'ın danışmanı Bessam el Hasan, Kamu İşleri Bakanı Hüseyin Arnus, Tarım Bakanı Ahmed el Kadri, Maliye Bakanı İsmail İsmail, Sosyal İşler Bakanı ve BM Kalkınma Fonu'nun eski Suriye Temsilcisi Kinda el Şammat ile Çalışma Bakanı Hasan Hicazi yer alıyor.

AMAÇ FİNANSAL SİSTEME ERİŞİMİ DURDURMAK

Hazine Bakanlığı'nın Terörizm ve Mali İstihbarattan Sorumlu Müsteşarı David Cohen, yaptığı açıklamada, yeni yaptırım kararının, Bakanlığın, uluslararası finansal sisteme erişimini durdurmak suretiyle Suriye hükümeti üzerinde ekonomik baskı uygulama çabalarını daha da ileri seviyeye taşıdığını belirtti. Cohen, "Suriye'de şiddet ve istikrarsızlığa yol açanlara engel olmaya kararlıyız ve Esed rejimine destek veren birey ve kuruluşları sert biçimde hedef almayı sürdüreceğiz" ifadesini kullandı.

TOPLAM 200 SURİYELİ

ABD Hazine Bakanlığı'nın açıklamasına göre, ABD yönetimi, Suriye'deki karışıklığın başından bugüne kadar, Suriye hükümeti, merkez bankası ve ilişkili petrol şirketleri dahil yaklaşık 200 birey ve kuruluşa yaptırım getirdi.

aa


Bu haber 866 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,186 µs