En Sıcak Konular

Deniz Aslanı-2014 Tatbikatı sona erdi

8 Mayıs 2014 14:06 tsi
Genelkurmay Başkanlığı tarafından planlanan Deniz Aslanı-2014 Müşterek Arama Kurtarma Tatbikatı'nın fiili bölümü başarıyla tamamlandı.

Deniz ve Hava Kuvvetleri ile Sahil Güvenlik komutanlıkları unsurlarının yanı sıra Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Deniz ve İçsular Düzenleme Genel Müdürlüğü Ana Arama Kurtarma Koordinasyon Merkezi'nin (AAKKM) katılımıyla planlanan tatbikata, sabah icra edilen ilk safhanın ardından ikinci bölümle devam edildi.

Tatbikatın ikinci bölümünde, Ege Denizi'nde Türk Arama Kurtarma Sahası içinde bir deniz uçağı tehlike sinyali gönderdi. Uydusal Olarak Arama ve Kurtarma Sistemi üzerinden tehlike sinyali alınmasıyla AAKKM, konuyla ilgili Sahil Güvenlik Komutanlığı bünyesindeki Deniz Arama Kurtarma Koordinasyon Merkezi'ni görevlendirdi. Konuyu değerlendiren merkez, arama kurtarma çalışması için bir Sahil Güvenlik Komutanlığına bağıl bir arama kurtarma uçağını bölgeye sevk etti.

Arama kurtarma uçağı, saat 12.55'te deniz yüzeyinde kazazedeleri tespit etmesinin ardından sahaya şişerek 6 kişilik can salına dönüşen Arama ve Kurtarma (SAR) salı bıraktı. Can salına geçen kazazedeler, bölgeye sevk edilen TCSG Güven gemisince kurtarıldı.

Bölgede Sahil Güvenlik arama kurtarma helikopteriyle devam eden çalışmalarda saat 13.15'te deniz yüzeyinde bir kazazede daha fark edildi. Helikopterden sarkıtılan sepetle kurtarılan kazazede güvenli bir bölgeye alındı.

-Tümamiral Özbal tatbikatı değerlendirdi

Sahil Güvenlik Komutanı Tümamiral Adnan Özbal, fiili bölümü tamamlanan tatbikat ile ilgili gemide değerlendirmelerde bulundu.

Küreselleşmeyle dünyada artan deniz ve hava trafiği ve son dönemde yaşanan trajik kazalar göz önünde bulundurulduğunda denizlerde can güvenliğine yönelik riskin her geçen gün daha da arttığının söylenebileceğini ifade eden Özbal, bu nedenle özellikle denizlerdeki arama kurtarma faaliyetlerinin tüm dünya kamuoyunun daha daha fazla ilgisini çektiğini ve ülkeleri bu konuda hazırlıklı olmaya zorladığını söyledi.

Tümamiral Özbal, denizdeki yardım çağrılarına en kısa sürede reaksiyon gösterilmesinin, insani yaklaşım ve hayat kurtarma açısından bir zorunluluk olduğuna işaret ederek, şunları kaydetti:

"Sorumluluğumuzda bulunan Türk arama kurtarma sahasında gece ve gündüz, 24 saat görev yapabilen etkin bir arama kurtarma kuruluşuna ve yeterli imkan kabiliyetine sahip olduğumuzu gururla söyleyebilirim. Son yıllarda özellikle çevre denizlerimizde meydana gelen olaylara gösterilen hızlı reaksiyon ve etkin müdahaleler bunu doğrulamaktadır."

Bu imkan ve kabiliyetlerini sürekli geliştirme çabası içinde olduklarını vurgulayan Özbal, Deniz Aslanı-2014 Müşterek Arama Kurtarma Tatbikatı'nın bu amaç doğrultusunda planlandığını bildirdi.

Başarıyla sona eren sona eren arama tatbikatın ardından katılımcı tüm unsurlar. tatbikatın koordine edildiği TCSG Umut gemisinin sancak tarafında tören geçişi yaptı.  

AA



Bu haber 489 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,941 µs