En Sıcak Konular

İngiltere kaçırılan kız öğrenciler için devrede

8 Mayıs 2014 08:21 tsi
İngiltere, Nijerya'da kaçırılan kız öğrencilerin kurtarılması çabalarına yardımcı olmak için Nijerya'ya ekip gönderiyor.

İngiltere Başbakanı David Cameron ve  Nijerya Devlet Başkanı Goodluck Jonathan, telefonda Nijerya'da geçen ay kaçırılan kız öğrencilerin durumuna ilişkin görüştü.
 
İngiltere Başbakanlığı'ndan görüşmeye ilişkin yapılan açıklamada, Cameron'ın, bu zor zamanda Nijerya halkına içten desteğini sunduğu ve İngiltere'nin Nijeryalı yetklilere yardım sağlama ve tavsiye verme teklifini yinelediği belirtildi.
 
Açıklamada, şu ifadelere yer verildi:
 
"Devlet Başkanı Jonathan, Başbakan Cameron'ın Nijerya'ya küçük bir uzman ekip gönderme teklifini kabul etti. İki lider de kendi hükümetlerinin, gelecekte benzer saldırıların uzun vadede önlenebilmesi için terörle mücadele kapsamında nasıl bir iş birliği yürütülebileceğini keşfetmeye karar verdi. Başbakan Cameron ve Devlet Başkanı Jonathan, İslami aşırıcılık ve şiddet tarafından konumlanan zorluğa yönelik uluslararası toplumun birlikte çalışmasının öneminde hemfikir oldu."
 
Başbakanlık, ekibin birkaç gün içinde Nijerya'ya varmış olacağını aktarırken, ekibin kaç kişiden oluşacağına, ABD'li ve Nijeryalı yetlililerle yapılan detaylı görüşmeler sonrasında karar verileceği bildirildi.
 
Öğrencilerin kurtarılması çabalarına ilişkin, İngiltere'nin, Nijeryalı yetkililere, planlama ve düzenleme tavsiyesi gibi alanlarda destek sağlayacağını ancak arama ve kurtarma operasyonunda direkt olarak yer almayacağı düşünülüyor.
 
Ekipte, İngiltere Dışişleri ve Savunma ile Uluslararası Kalkınma Bakanlıklarının çalışanlarının yer alması bekleniyor.
 
Uydu görüntülerinden faydalanılacak
 
Öte yandan Nijerya, kaçırılan kız öğrencilerin yerinin tespit edilmesi için İngiltere ve Çin’in sağlayacağı uydu görüntülerinden faydalanacak.
 
Devlet Başkanlığı sözcüsü Reuben Abati, Devlet Başkanı Goodluck Jonathan’ın İngiltere’den ve Çin’den uydu görüntülerini de içeren istihbarat yardımı konusunda teminat aldığını söyledi.
 
ABD de Boko Haram militanları tarafından kaçırılan kız öğrencilerin kurtarılması çabalarına yardımcı olmak için bu ülkeye teknik uzmanlardan oluşan bir ekip gönderme kararı almıştı.

aa


Bu haber 416 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,404 µs