En Sıcak Konular

Ezher, diyalog için komisyon kurdu

7 Mayıs 2014 22:56 tsi
Mısır'daki Ezher Üniversitesi ile Bahreyn Adalet Evkaf ve İslami İşler Bakanlığı arasında, medeniyetler diyoloğuna destek için komisyon oluşturulma anlaşması imzalandı.

Bahreyn resmi haber ajansı BNA'da yer alan habere göre, Ezher Şeyhi Ahmed et-Tayyib, imzaların atılmasından sonra gazetecilere yaptığı açıklamada, oluşturulacak komisyon ile sosyal barışın sağlanması, İslam'ın diğer dinler ile uluslararası ilişkilerdeki tutumu, medeniyetler diyaloğuna destek verilmesi ve kültürlerin buluşturulmasının hedeflendiğini söyledi.

Tayyib, imzalanan anlaşma çerçevesinde, Ezher ve Bahreyn'den katılımcıların yer alacağı ortak bir komisyon veya konsey kurulacağını belirtti. Bu komisyonun Bahreyn Adalet Bakanı Halid bin Ali Al Halife başkanlığında her 6 ayda Manama ve Kahire'de dönüşümlü şekilde toplantılar düzenleyeceğini belirten Ezher Şeyhi, Arap ülkelerine ve İslam dünyasına da diyalog yolunu benimsemeleri çağrısında bulundu.

Bahreyn'in başkenti Manama'da pazartesi günü başlayan "Medeniyetlerin ve Kültürlerin Diyaloğu" adlı konferansın açılışında konuşan Tayyib, İslam dünyasının Batı ile diyalogdan önce, mezheb temelli anlaşmazlıkların giderilmesi ve İslam birliğinin sağlanması için kendi hedeflerini ve maksatlarını bir araya getirecek bir iç diyaloğa ihtiyacı olduğunu söylemişti. 15 ülkeden 150 düşünür ve 350 din adamı, akademisyen, yazar ve uluslararası camiadaki bazı dini, akademik ve kültürel kurumlardan temsilcilerin katıldığı konferans, bugün sona erdi.

aa



Bu haber 486 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,651 µs