En Sıcak Konular

Kılıçdaroğlu: Şık bulmuyorum

7 Mayıs 2014 22:38 tsi
CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, "Siyasi parti genel başkanlarının cumhurbaşkanlığına aday olmalarını çok şık bulmuyorum. Çünkü o makama oturacak kişinin bütün kitleyi kucaklaması lazım" dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, CNN TÜRK Televizyonu'nda yayınlanan "5N1K" programında, gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu, soruları yanıtladı.
 
MYK'da revizyon yapacağı yönündeki açıklamalara ilişkin Kılıçdaroğlu, bu hafta içinde MYK'da bir revizyon olacağını söyledi.
 
"Bu bir seçim revizyonu mu?" denmesi üzerine ise Kılıçdaroğlu, Parti Meclisi (PM) üyeleri, milletvekilleri ve kadın kollarıyla yaptığı toplantılarda bu talebin iletildiğini hatırlattı.
 
Kendisinin de bugün yapılan MYK'da bunu dile getirdiğini anlatan Kılıçdaroğlu, tüzük gereği yeni görevlendirmelerin de PM'den olacağını bildirdi.
 
Kurultayla ilgili bir soru üzerine Kılıçdaroğlu, seçim öncesi bir kurultay yapmak için il ve ilçelerde kongreler yapılması gerektiğini hatırlatırken, genel seçimler öncesi bir kurultay düşünmediklerini söyledi.
 
"Cumhurbaşkanı adayı değilim"
 
Kılıçdaroğlu, başka bir soruyu yanıtlarken de cumhurbaşkanlığı için aday olmayacağını açıkladı.
 
"Neden?" denmesi üzerine ise Kılıçdaroğlu, "Siyasi parti genel başkanlarının cumhurbaşkanlığına aday olmalarını çok şık bulmuyorum. Çünkü o makama oturacak kişinin bütün kitleyi kucaklaması lazım. AKP, MHP, BBP, HDP, CHP bütün bunları bütün yurttaşları kucaklayan kimlikte birinin olmasını istiyoruz. O nedenle siyasal kimliği çok öne çıkmış bir kişinin cumhurbaşkanı adayı olmasını çok uygun bulmuyoruz. Çünkü sembolik bir yer" ifadelerini kullandı.
 
Cumhurbaşkanı adaylığı için Haşim Kılıç, Metin Feyzioğlu, Ümit Boyner, Deniz Baykal gibi isimlerin hatırlatılması üzerine de Kılıçdaroğlu, "tabii olabilir" yanıtını verdi. Kılıçdaroğlu, bu isimlerin gazetelerde yer aldığını, kendilerinin de adaylarını belirlemede özel bir çalışma yaptıklarını söyledi.
 
Bahçeli'nin açıklamaları
 
"MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin açıklamaları ve çizdiği üçgenin" sorulması üzerine Kılıçdaroğlu, "Sayın Bahçeli kendi düşüncesine göre bir sorunu çözmek için bir çalışma yapmış" dedi.
 
"Sizin kafanıza yattı mı bu çalışma?" denmesi üzerine ise Kılıçdaroğlu, şunları kaydetti:
 
"Bizim profilimiz, herkesi kucaklayan bir aday olması yönünde. Tartışma başka yönde olmalı aslında. Biz nitelikleri bir taraflara bıraktık, 'Ali mi olsun, veli mi olsun?' Bizim önce nitelikleri bulmamız lazım. Nasıl bir cumhurbaşkanı? Bu cumhurbaşkanı aydın biri olmalı, çok temiz birisi olması lazım. Şaibeli biri olmaması lazım. Çünkü bütün bir ülkeyi temsil ediyor. O cumhurbaşkanın Türkiye'yi ve dünyayı iyi okuması lazım. Barışçı, özgürlükçü olması lazım, halkları kamplaştırmaması lazım. İktidar muhalefet arasındaki dengeyi kurması lazım. Esnaftan da sanayiciden de destek alması, bütün Türkiye'ye hitap etmesi lazım. Benim söylediklerimde eksikte olabilir. Cumhurbaşkanı adaylarına bu profilden bakmamız lazım. Ben eğer gerçekten bütün bu özellikleri taşıyan cumhurbaşkanı adayı koyuyorsam veya benim koyduğum aday eksik ama bir başka siyasal parti daha iyi değerleri koyabiliyorsa, zaten halk bunu seçmeli. Ama biz ortak payda üzerinde, bir cumhurbaşkanı adayı üzerinde anlaşmalıyız."
 
Kılıçdaroğlu, "Şu anda herhangi bir görüşme yok ama MHP ile de diğer siyasi partilerle de elbette görüşürüz. Görüşmeyeceğiz diye bir kavram yok. Eğer biz illa bizim adayımız olsun, sadece bizim adayımıza oy verelim diye bir düşünceyi de taşımıyoruz. Çıkacak aday seçildiği zaman zaten bütün Türkiye'yi kucaklayacak" diye konuştu.
 
Kılıçdaroğlu, başka bir soruyu yanıtlarken de Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın cumhurbaşkanlığına aday olması durumunda Başbakanlığı bırakması gerektiğini savundu.
 
4 bakanla ilgili fezleke
 
30 Mart seçimleri öncesi yayınlanan ses kayıtları ve 4 bakanla ilgili fezlekenin sorulması üzerine Kılıçdaroğlu, bu dosyaların kapanmadığını, fezlekelerde halkın önüne, gün ışığına çıkmamış çok sayıda belge olduğunu söyledi.
 
Soruşturma komisyonunda bu dosyaların tek tek ele alınacağını ifade eden Kılıçdaroğlu, "Ayrıca önümüzdeki günlerde Erdoğan için de bir soruşturma komisyonu kurulmasını isteyeceğiz" diye konuştu. Kılıçdaroğlu, "Kurulur mu sizce?" sorusuna, "Niye kurulmasın?" yanıtını verdi.
 
Baykal'ın görüntüleri
 
Kılıçdaroğlu, seçim döneminde eski CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'ın yayınlanan görüntüleriyle ilgili iddiası anımsatılarak yöneltilen, "Başbakan Erdoğan'ın bunları izlediğine dair görüntüleri izlediğinizi söylemiştiniz. Nerede o görüntüler, bunu neye dayandırarak söylediniz?" sorusunu, "Ben, o ayrıntıya girmek istemem şimdi ama görüntüleri izledim" diye yanıtladı.
 
"Nasıl girmezsiniz? Bir ülkenin başbakanının, bir muhalefet liderine komplonun görüntüsünü izlediğini iddia ediyorsunuz" denilmesi üzerine, Kılıçdaroğlu, "Sadece onunkini değil" karşılığını verdi.
 
"Kim izletiyor bunu size?" sorusu üzerine Kılıçdaroğlu, "Ben, o ayrıntılara girmiyorum. 'Ben izlemedim' desin. Gözlüğünü eline alıp takarken ve izlerken. Sonra onun ses kayıtları da düştü. 'Kılıçdaroğlu'nu da izletmemiz lazım' diye. Bir başbakana yakışır mı Allah aşkına?" diye konuştu.
 
Kılıçdaroğlu, bir soru üzerine, söz konusu görüntülerin kendisinde olmadığını, sadece izlediğini ifade ederek, "Bir bölümü internete düştü zaten, bir fotoğrafı. O görüntüyü izlerken, işte o görüntüyü izlerken. O kare o. Ama bu görüntüler hiç çıkmayacak anlamında değil. Yeri, zamanı gelir o görüntüler de çıkar, bilmiyoruz. Yalanlıyor mu? Yalanlamıyor. Hiç o konulara girmiyor. Hiç girmiyor" değerlendirmesinde bulundu.

aa


Bu haber 522 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,697 µs