En Sıcak Konular

'TRT kendisini Meclis'in üzerinde gördü'

5 Mayıs 2014 14:19 tsi
"TRT, TBMM Genel Kurulu'ndaki görüşmeleri, "canlı yayın akışını bozamayacağı" gerekçesiyle yayınlamayı reddederek, kendini Meclis'in üzerinde görmüştür"

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, TRT'nin, bugün TBMM Genel Kurulu'nda, dört eski Bakanla ilgili Meclis Soruşturma önergelerinin görüşmelerini "canlı yayın akışının bozamayacağı" gerekçesiyle yayınlamayı reddettiğini ve kendini TBMM'nin üzerinde gördüğünü savundu.

Vural, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, bugün TBMM Genel Kurulu'nda, dört eski bakanla ilgili Meclis soruşturma önergesinin ele alınacağını, bu görüşmelerin Yüce Divan'ın önünü açmasını umduğunu ifade etti.

AK Parti'nin, her bir Bakan için ayrı soruşturma komisyonu kurulmasının önüne geçebilmek için tek bir "aklama komisyonu" çabası içinde olduğunu savunan Vural, savcılar takipsizlik kararı verse de aklama komisyonları kurulsa da MHP olarak rüşvet ve yolsuzluk iddialarının üzerine gitmeye devam edeceklerini söyledi.

Genel Kurul'da bugün yapılacak toplantının büyük önem arz ettiğini, görüşmeleri halkın da doğrudan takip etmesi gerektiğini belirten Vural, bu nedenle Meclis TV'nin görüşmeleri yayınlaması için 2 Mayısta TBMM Başkanlığı'na başvurduklarını anımsattı.

Meclis Başkanlığı'nın TRT'ye bu konudaki talebi ilettiğini ancak TRT'nin, Meclis TV'nin yayın yaptığı TRT 3 kanalında, "canlı yayın akışının bozulamayacağı" gerekçesiyle talebi reddettiğini dile getiren Vural, oysa bunun, TRT ile TBMM arasındaki protokole de aykırı olduğunu kaydetti. Vural, söz konusu protokole göre, TRT'nin, özel görüşmelerde, TRT 3 kanalını, Meclis TV'nin yayınına ayırması gerektiğini vurguladı.

TRT'nin görüşmeleri yayınlamayacağına ilişkin gerekçesine de tepki gösteren Vural, "TRT, sen TBMM'nin üzerinde misin? Bürokratik oligarşi mi Meclis'i yönetiyor? Türk milletinin kendisine verdiği hakkı kullanan TRT, Türk milletine sansür uyguluyor. Sana bu kanallar, bu millete bilgi ver diye verildi. Sen hangi yetkiyle bunu reddediyorsun?" dedi.

TRT'nin, "canlı yayın akışı bozuluyor" gerekçesinin doğru olmadığını belirten Vural, TRT 3'ün bugünkü yayın akışını gösötererek, canlı yayın bulunmadığını ifade etti.

Vural, şöyle devam etti:

"TBMM, TRT 3'ü TRT'den almalı ve yayınlarla ilgili düzenlemeyi kendi yapmalıdır. TRT, Meclis Başkanlığı'nın teklifini reddederek, kendini TBMM'nin üzerine görmüştür. Demokrasi ve hukuk devletinin geldiği nokta bu. Kapalı devlet, şeffaf olmayan bir devlet.

TRT, yalan gerekçelerle TBMM Genel Kurulu'nda bugün yapılacak görüşmeleri yayınlamayı reddetmiş ve kendini Meclis'in, Türk milletinin üzerinde görmüştür."

AA



Bu haber 611 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,557 µs