En Sıcak Konular

Kapusuz'dan medyaya sert eleştiri

5 Mayıs 2014 13:17 tsi
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Salih Kapusuz, basın özgürlüğü yok diyen medya kuruluşlarını eleştirdi.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Salih Kapusuz, "Hergün farklı bir yasadışı tapeyi yayınlayan, eleştiri sınırlarını aşıp işi hakarete vardıran basın mensuplarının olduğu bir ülkede 'basın özgürlüğü yok' demek gerçekleri çarpıtmaktır" ifadesini kullandı.Kapusuz, yaptığı yazılı açıklamada, Twitter'daki paylaşımlarına yer verdi.

Merkez medya ve paralel medyanın günlerdir ABD merkezli bir kuruluşun (Freedom House) Türkiye'yi "basın özgürlüğü yok" statüsüne almasına sevindiğini ve hakikati çarpıtanlara methiyeler düzdüğünü savunan Kapusuz, "ABD Merkezli bu kuruluş, Türkiye'deki basının neredeyse yüzde 70'inin muhalif olduğunu ve her türlü görüşün özgürce ifade edilebildiğini nasıl gözardı eder. Türkiye'de hangi muhalif gazetenin basımı yasaklanmış? Hangi gazeteci muhalif yazıları nedeniyle hapse atılmış? Son tahliyeler sonrası, terör faaliyetleri nedeniyle tutuklu bulunan gazeteci sayısı sadece otuz üçtür. Altını çiziyoruz yazdıkları yazıdan dolayı değil terör faaliyetlerinden dolayı" değerlendirmesinde bulundu.

"Hergün farklı bir yasadışı tapeyi yayınlayan, eleştiri sınırlarını aşıp işi hakarete vardıran basın mensuplarının olduğu bir ülkede 'basın özgürlüğü yok' demek gerçekleri çarpıtmaktır" ifadesini kullanan Kapusuz, bugün Türkiye'de medya özgürlüğünün olmadığını iddia edenlerin basın özgürlüğünden anladığı şeyin tek sesli 28 Şubat medyası olduğunu, aslında batılıların da Türkiye'de 28 Şubat türü tek sesli bir medya istediğini öne sürdü.

1990'lü yıllara göre bugün Türkiye'de her türlü görüşü temsil eden bir medya yapısı bulunduğunu belirten Kapusuz, merkez medyanın 28 Şubat'ta olduğu gibi tek kitleyi temsil eden, tek görüşlü, tek sermaye yapısına dayanan ve hükümetleri devirme kabiliyeti olan bir kartel medyasının tekrar oluşmasını istediğini ileri sürdü.

Genel Başkan Yardımcısı Kapusuz, "Merkez medyanın ve şimdilerde onun peşine takılan paralel medyanın bu ABD merkezli basın izleme kuruluşunun kararına sevinmesi de Türkiye aleyhine yaptıkları lobiciliğin yansımasıdır. Bütçesinin yüzde 90'ı ABD Dışişleri Bakanlığı tarafından karşılanan, yönetimin de eski CIA görevlilerinin ve Neo-con'ların yer aldığı bu kuruluşun tartışmalı raporu tam bir algı operasyonudur" ifadesine yer verdi.

"TÜRKİYE'DE ASIL DİKTA HEVESLİLERİ SANDIĞI KÜÇÜMSEYENLERDİR"


Uzun süredir Türkiye'de belli kesimler tarafından bir "diktatör" algısı oluşturulup batılılara pazarlanmak istendiğini, amaçlarının kendi siyasi çıkarları için Türkiye'yi karalamak olduğunu ileri süren Kapusuz, şunları kaydetti:

"Demokratikleşme paketlerinin açıklandığı, çözüm sürecinin olduğu, özel yetkili mahkemelerin kaldırıldığı, azınlık haklarının arttığı bir ülkede hangi otoriterleşmeden bahsediyorsunuz? Siz hiç millet iradesine ve serbest seçimlerin önemine vurgu yapan bir diktatör gördünüz mü? Türkiye'de asıl dikta heveslileri sandığı küçümseyenlerdir. Diktatör algısını inşa etmek isteyenlerin bir hedefi de sandığın yolunu tıkamaktır. Seçimi kazanamayanlar 'diktatör var' yaygarası kopararak sandığı anlamsızlaştırmaya çalışmaktadır.

'Diktatör var' yalanları Türkiye'yi zayıflatmak isteyen iç ve dış güçlerin tezgahıdır. Aynı tezgahı Adnan Menderes ve Turgut Özal'a da yapmışlardı. Bu kez başaramadılar, başaramayacaklar."

haber7

Bu haber 531 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,944 µs