En Sıcak Konular

Emniyet’te teftiş fırtınası başladı

5 Mayıs 2014 08:42 tsi
Emniyet’te teftiş fırtınası başladı 17 ve 25 Aralık soruşturma sürecinin ardından emniyet teşkilatında başlatılan soruşturmalar hız kesmeden devam ederken, şimdi de ‘yıllık teftiş programı’ kapsamında aralarında büyük kentlerinde bulunduğu 13 kentteki emniyet birimleri denetlemeye alındı.

İçişleri Bakanı efkan ala’nın onayı sonrasında Emniyet Genel Müdürlüğü Teftiş Kurulu Başkanlığı’nca özel olarak seçilen polis başmüfettişleri geçen hafta başında Ankara’ya çağrıldı. Emniyet Genel Müdürlüğü’nde toplantıya alınan 100’e yakın polis başmüfettişine teftişten sorumlu oldukları kentlere gittikleri ne şekilde görev yapacakları tek tek anlatıldı.

17 ve 25 Aralık soruşturmaları sonrasında daha çok önem kazanan yaz dönemi planlı teftişlerinde müfettişler, özellikle polis uygulamaları ile harcamaları denetleyecek. Müfettişler, görevlendirildikleri kentlerde il merkezindeki emniyet teşkilatları haricinde ilçelere de giderek aynı teftişleri gerçekleştirecek.

Müfettişler bu teftişlerde özellikle halkın emniyet teşkilatıyla doğrudan temas kurduğu polis merkezleri, başta trafik ve pasaport olmak üzere bazı şubeler, asayiş, terörle mücadele gibi operasyonel şubelerdeki işlemlerle birlikte polis kantinlerinin hesaplarını inceleyecek. Emniyet birimlerine yönelik yapılan mal ve hizmet alım ile kiralama işlemlerini inceleyecek olan müfettişler, özellikle polis kantinlerinden emniyet için yapılan harcamaların Emniyet Teşkilatı Kantin Yönetmeliği ile yürürlükteki diğer mevzuata uygun olup olmadığını araştıracak.

Müfettişlerin, söz konusu teftişler sonrasında hazırlayacakları raporları Emniyet Genel Müdürlüğü’ne sunacakları ve raporlar doğrultusunda usulsüz işlemler yaptığı tespit edilen ilgili müdür, amir ve memurlar hakkında gerekirse adli ve idari işlemler yapılacak. Müfettişler, geriye dönük son 3 yılı inceleyecek.

Milliyet



Bu haber 742 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    6,527 µs