En Sıcak Konular

Zeybekçi'den cari açık için 'sürpiz' öngörü

4 Mayıs 2014 10:06 tsi
Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, cari açığın, mart ayı rakamlarına göre yüzde 30, birinci çeyrek itibarıyla yüzde 25 civarında düştüğünü belirterek "Hedeflerimizi çok sürpriz şekilde yakalayıp, geçeceğiz" dedi.

Nihat Zeybekci, "Denizli'de Sağlık ve Termal Turizminin Dünü, Bugünü ve Geleceği" konulu paneldeki konuşmasında, ocak ayında son 10 yılın en iyi istihdam rakamlarının geldiğini, son 3-4 ayın kapasite kullanım oranlarının da son 17 çeyreğin en iyi rakamları olduğunu belirtti.

Elektrik kullanım rakamlarının da artmaya başladığına dikkati çeken eden Zeybekci, şöyle konuştu:

"Mart ve nisanda ihracatımız, tarihimizin en büyük ihracat rakamı oldu. Cari açık, mart ayı rakamlarına göre yüzde 30, birinci çeyrek itibarıyla yüzde 25 civarında düştü. Hedeflerimizi çok sürpriz şekilde yakalayıp, geçeceğiz. İhracatımız, bu yıl 166 milyar doları da aşarak tarihi rekorlar kıracak. İhracatımızın yüzde 10 artması demek, rahmetli Turgut Özal'ın başlattığı ihracata dayalı kalkınma modelinin en başarılı adımlardan birinin atıldığı yıl dönümü olması, üretimin yüzde 10 artması, istihdamın artması, refah artması demek. Tüketimin artması demek, yatırım, milli büyüme demek. İhracatın artması, dışarıdan sıcak para gelecek de memlekette kalkınma olacak veya cari açık kapanacak değil, namerde el açmamak demek. Bugüne kadar kullanmadığımız kapasitelerin, yer altı zenginliklerimizin, işgücünün kullanılması ve bunlara karşı da hiç kimseye hesap vermeyeceğimiz, faiz ödemeyeceğimiz, ihracat geliri olarak yurt dışından para getirmek demek."

Zeybekci, Pamukkale ve Karahayıt'ta özel çevre koruma bölgelerindeki turizm yatırımlarında, diğer turizm bölgelerindeki gibi 5. bölge teşviklerinden tam yararlanılamadığı için yatırımcıların sıkıntı yaşandığına işaret ederek konunun çözümü için gerekli yasal düzenlemeyi yaptıklarını bildirdi.

Denizli'nin termal sağlık turizm merkezi olmaması için hiçbir nedeninin kalmadığını ifade eden Zeybekci, "Artık mazeret yok. Bundan sonra burada yatırımları bekliyoruz. Bu vadi, artık yatırım ve turizm merkezi olacak ama koruyarak. Bu vadi, kültür turizmi merkezi olacak. Denizli'ye gelen turistlerin konaklamaları, gündelik yerine bir haftaya çıkarmayı hedefliyoruz. Sağlık turizmi için Denizli'ye gelen turistleri, 15 günü dolu dolu geçecek şekilde, memnuniyetle ayrılmaları sağlayacağız. Bu konuda Denizli Büyükşehir Belediyesinin çok önemli heyecanları var" diye konuştu.

Vali Abdülkadir Demir, Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, AK Parti Denizli Milletvekilleri Mehmet Yüksel, Bilal Uçar ve Nurcan Dalbudak'ın da katıldığı panelin ardından Zeybekci, bir otel ve bir otel ek binasının açılışını yaptı.

Bakan Zeybekci, daha sonra AK Parti belediye meclis üyeleri ve belediye başkanlarıyla basına kapalı toplantı gerçekleştirdi.

aa

Bu haber 539 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,289 µs