En Sıcak Konular

'Ukrayna'nın kaderi çok üzücü olabilir'

3 Mayıs 2014 09:28 tsi
'Ukrayna'nın kaderi çok üzücü olabilir' Rusya Başbakanı Dmitriy Medvedev, Kiev’deki yönetimin kendine gelip kendi vatandaşları öldürmekten vazgeçmesi gerektiğini açıkladı. Aksi takdirde Ukrayna’nın kaderinin çok üzücü olacağını belirtti.

Ukrayna ordusu, bugün sabah erken saatlerinde Donetsk Bölgesi’nin Slavyansk kentinde özel operasyon başlattı. Operasyonda savaş helikopterleri ve zırhlı araçlar kullanılıyor. Ölenler olduğu bildiriliyor.

Moskova, Kiev’in bu eylemlerini “cezalandırma operasyonu” olarak nitelendirdi. Operasyonun Ukrayna’daki gerginliği yatıştırmaya ilişkin Cenevre anlaşmaları ile ilgili son umutları yok ettiği ifade edildi.

Medvedev, Facebook hesabından yaptığı açıklamada, “Ukrayna’nın güneydoğusunda güç kullanımı, Kiev’in mevcut yöneticilerinin suçlu çaresizliğinin belirtisidir. Cenevre anlaşmaları ruhu içinde normal bir diyalog başlatmak, çatışmanın tüm taraflarını müzakere masasına oturtmak ve uzlaşı ve çözümleri konuşmak yerine cezalandırma operasyonu başlatıldı” ifadesini kullandı.

Bu operasyon sırasında paraşütle indirme birlikleri ile helikopterlerin kullanıldığını, insanların öldüğünü ve kanın akıtıldığını belirten Rusya Başbakanı, “Kendi halkına karşı başlatılan savaştan, Kiev’de suç dolu kararları alanlar sorumlu” diye vurguladı.

Medvedev, “Ukrayna’nın başkentinde iktidarı elinde tutanlar, kendine gelmeli ve kendi vatandaşlarını öldürmekten vazgeçmeli. Aksi takdirde ülkenin kaderi çok üzücü olabilir” diye ekledi.

Rusya'nın Sesi



Bu haber 1,064 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    8,085 µs