En Sıcak Konular

'Türkiye'den servis edilmesi hoş bir durum değil'

2 Mayıs 2014 16:39 tsi
"Artık Türkiye'nin bu tip görüntüleri hak etmediğini düşünüyorum. Hiç, yoktan yere dış dünyaya birtakım nahoş görüntülerin Türkiye'den servis edilmesi hoş bir durum değil"

 Başbakan Yardımcısı Emrullah İşler, 1 Mayıs ile ilgili, "Artık Türkiye'nin bu tip görüntüleri hak etmediğini düşünüyorum. Hiç, yoktan yere dış dünyaya birtakım nahoş görüntülerin Türkiye'den servis edilmesi hoş bir durum değil" dedi.

AK Parti'den Gölbaşı Belediye Başkanı seçilen Fatih Duruay'ı makamında ziyaret eden İşler, Duruay'ın Gölbaşı'nı çok iyi tanıyan, belediyecilik konusunda tecrübeli bir isim olduğunu söyledi. Duruay'ın projelerini hazırladığını belirten İşler, Duruay'ın Gölbaşı’na güzel hizmetler yapacağına inandığını ifade etti.

Gölbaşı'nın büyüyen, gelişen ve göç alan bir ilçe olduğunu dile getiren İşler, son seçimde 70 bin seçmenin oy kullandığı Gölbaşı'nda seçime yüzde 90 oranında katılım gerçekleştiğini anlattı.

Merkezi hükümet, büyükşehir belediyesi ve ilçe belediyelerinin aynı partide olmasının hizmetin daha hızlı akmasını sağlayacağına işaret eden İşler, AK Parti'nin Ankara'da 25 ilçeden 20'sini ve büyükşehir belediyesini kazandığını hatırlattı.

İşler, "Dolayısıyla artık bizim için herhangi bir mazeret söz konusu değil. Bir yandan büyükşehir belediyemiz, bir yandan ilçe belediyelerimiz koordine halde inşallah milletimize hizmeti götürecekler" dedi.

AK Parti'nin üçüncü yerel seçimi olan 30 Mart seçimlerinde yüzde 45,5 ile en yüksek oyu aldığına işaret eden İşler, bunun çok büyük bir başarı olduğunu vurguladı. Üç genel seçimden de oyunu artırarak çıkan AK Parti'nin Türk siyasi tarihinde bir ilki gerçekleştirdiğine dikkati çeken İşler, şöyle devam etti:

"Dolayısıyla milletimizin beklentilerine cevap veren, milletimizin güvenine teveccühüne layık olan bir partiyiz. 12 yıldır iktidar olmamıza rağmen hala milletimizin teveccühünü, güvenini kazanmayı sürdürüyoruz. Bu, bence siyaset tarihi açısından son derece önemli bir gelişme, özellikle Türk siyaseti açısından."

Milletin AK Parti'nin tezlerine, hedeflerine güvendiğini belirten İşler, şunları kaydetti:

"Bugüne kadar yapmış olduğumuz icraatları başarılı bulduğu için ve AK Parti demek istikrar, Türkiye'nin birliği, bütünlüğü demek olduğu için Türkiye'deki 77 milyon insanı kucaklayan, 77 milyon insandan ve her bölgeden oy alabilen yegane parti AK Parti olduğu için milletimiz yine AK Parti'yi tercih etmiştir. İnşallah önümüzdeki dönemde belediyelerimiz bizim 2023 hedefleri arasında açıkladığımız marka şehirleri inşa edecekler."

-"Birtakım gruplar, dayatma içerisine giriyor"

İşler, gazetecilerin 1 Mayıs'ta İstanbul ve Ankara'da yaşanan olayları hatırlatması üzerine, AK Parti'nin emeğe saygı gösteren bir parti olduğunu söyledi. Türkiye'nin hukuk devleti olduğunu ve hukuk devletlerinde uyulması gereken kurallar bulunduğunu anlatan İşler, hükümet ve valilikler olarak gösterilerin, anma programlarının ve toplantıların nerede yapılacağının kararının verildiğini ve kararların ilgili kuruluşlara ve sendikalara tebliğ edildiğini söyledi.  

Sendikaların ısrarla 1 Mayıs kutlamalarını Taksim'de yapmak istediklerini belirten İşler, bu ısrarların ve inatların yüzünden dün de birtakım nahoş olayların yaşandığını ifade etti.

İşler, polisin gerekli tedbirleri alması neticesinde 1 Mayıs'ta çok gergin olayların yaşanmadığını söyledi.

"Gönül isterdi ki bu tür görüntüler artık modern Türkiye'de artık hiç olmasın" diyen İşler, "Nitekim, alternatif gösterdiğimiz alanlarda Kadıköy'de Türk-İş kutlamaları yaptı bayram havası içinde, Hak-İş Kayseri'de yaptı, Erzurum'da birtakım kutlamalar yapıldı. İşte Türkiye'nin özlemiş olduğu tablo bu. Ama birtakım gruplar, ısrarla 'biz hükümete, devlete kafa tutabiliriz, illa burada yapacağız, şurada yapacağız' bir dayatma içerisine giriyorlar" değerlendirmesinde bulundu.

İşler, bugünkü gazetelerde 1 Mayıs ile ilgili bazı görüntülerin hiç hoş olmadığına işaret ederek, şunları söyledi:

"Maskeli insanlar, ellerinde molotofkokteyli olanlar taşlar, sopalar olan insanların birtakım böyle gayri kanuni işlere kalkıştığını, polise taş attığını, molotof attığını, bazı iş yerlerinin camlarını, çerçevelerini indirdiğini maalesef yine gördük. Ama bu, Türkiye geneline yaygın bir olay değil. Bundan dolayı hakikaten polisimizi, sağ duyulu davranan sendikalarımızı kutluyorum. Biz kesinlikle işçilere karşı bir hareket içerisinde olmayız kaldı ki emek ve dayanışma günü olarak da 1 Mayıs'ı biz yasalaştırdık. Dolayısıyla böyle bir parti, şehirlerdeki kutlama ve toplantı alanları belli. oralarda valiliklerimizin göstermiş olduğu yerlerde bunlar yapılsa kimsenin burnu kanamaz, kimsenin canı yanmaz ve bir bayram havası içerisinde 75 milyon Türkiye, huzurlu bir şekilde bu tür toplantıları gerçekleştirmiş olurlar."

-"Türkiye'den servis edilmesi hoş bir durum değil"

Maalesef 1 Mayıs'ta az da olsa hoş olmayan görüntülerin görüldüğünü bildiren İşler, "Temenni ederim ki, inşallah önümüzdeki yıllarda da aynı görüntüler tekrar etmez. Artık Türkiye'nin bu tip görüntüleri hak etmediğini düşünüyorum. Hiç, yoktan yere dış dünyaya birtakım nahoş görüntüler, Türkiye'den servis edilmesi hoş bir durum değil. Türkiye'nin artık kan kaybına, enerji kaybına ihtiyacı yok. Türkiye'nin zamanı da yok artık biz 2023 hedeflerini hızlı bir şekilde gerçekleştirmemiz lazım. Bunun için birlik ve beraberlik içinde olmamız lazım" değerlendirmesinde bulundu.

"Hakem millettir, hakem sandıktır" diyen İşler, "Önümüzde cumhurbaşkanlığı seçimleri var, ardından genel seçimler var. Bir derdi olan, bir iddiası olan onu gelsin, sandıkta çözsün. Demokrasilerde sandık, yegane karar mercidir ve milletin iradesi zaten sandıkta tecelli ediyor. Dolayısıyla biz milletimizin iradesine sonuna kadar güvendik, bundan sonra da güvenmeye devam ediyoruz. Milletimize hizmet yolunda durmadan, yolumuza devam ediyoruz" diye konuştu.

AA



Bu haber 582 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,489 µs