En Sıcak Konular

AB'nin yapamadığını biz başardık

2 Mayıs 2014 09:40 tsi
AB'nin yapamadığını biz başardık AB ülkelerinin çözemediği işsizlik konusunda büyük başarılara imza atan Türkiye, bu mücadelesiyle Müslüman ülkelere örnek oldu.

Türkiye’nin işsizlikle mücadelesi 20’yi aşkın Müslüman ülkede de uygulanacak.

Küresel krize rağmen işsizliği uzun süre tek hanede tutan Türkiye, istihdam artırmada örnek ülke haline geldi. AB ülkelerinin çözemediği işsizlik konusunda Türkiye, İslam dünyası ülkelerine model oldu. Türkiye İş Kurumu (İŞKUR); İslam Ülkeleri İstatistik, Ekonomik, Sosyal Araştırma ve Eğitim Merkezi (SESRIC) işbirliğinde gerçekleştirilen toplantıda, İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) üyesi yirmiye yakın Müslüman ülke temsilcisini ağırladı.

Deneyimlerini paylaştı

Toplantıda İŞKUR, işsizlik oranının yüksek olduğu bu ülkelere Türkiye’nin uyguladığı modelleri anlattı, istihdam ve iş gücü piyasasına sağlanan eğitimler ve deneyimlerini paylaştı. Türkiye’nin işsizlikle mücadelede elde ettiği başarıların Azerbaycan, Kamerun, Zambiya, Umman, Nijer, Moritanya Cezayir, Gambiya, Maldivler, Togo, Suudi Arabistan, Irak, Libya, Mali, Mısır, Fas ve Endonezya gibi ülkelerde de uygulanması bekleniyor.

Yeni politikalar oluşacak

SESRIC işbirliğinde Ankara’da düzenlenen toplantının açılış konuşmasını yapan İŞKUR Genel Müdürü Dr. Nusret Yazıcı “Kuruluş toplantısını yaptığımız İslam Ülkeleri Kamu İstihdam Kurumları Ağı iyi uygulamaların paylaşımı ve yeni politikaların geliştirilmesini mümkün kılacak. Özellikle İslam ülkeleri arasında paylaşılacak, katma değer oluşturulacak görev alanımızdaki her faaliyeti aşkla ve şevkle destekliyor, gerçekleşmesi için elimizden geleni yapacağımızı bilmenizi istiyorum” diye konuştu. Yazıcı, kamu istihdam kurumları arasında bilgi ve deneyim alışverişi ile kamu istihdam hizmetlerindeki yeni eğilimlerin ve iyi uygulamaların paylaşılmasının işsizlikle mücadelede başarıyı artıracağını kaydetti.

GENÇ İŞSİZLİK DÜNYANIN SORUNU

WAPES Onursal Başkanı ve Kamerun Kamu İstihdam Kurumu Genel Müdürü Camille-MouteBidias genç işsizliğinin tüm dünyada önemli bir sorun olduğu bir dönemde toplantının gerçekleştirilmesinin önemli olduğuna dikkat çekti. Bidias, oluşturulacak ağın ülkeler arasında işbirliğini artıracağını kaydetti. İİT Genel Sekreterliğini temsilen söz alan Naghi Jabbarov ise eğitim, bilim ve teknoloji alanlarında önemli çalışmalara imza atan İİT’nin istihdam ve çalışma hayatında da örnek projeler gerçekleştireceğini vurguladı.

Star
 



Bu haber 808 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,267 µs