En Sıcak Konular

Rusya yanlıları Donetsk'te başsavcılık binasını ele geçirdi

1 Mayıs 2014 16:25 tsi
Ukrayna'nın doğusundaki Donetsk kentinde ayrılıkçı Rusya yanlıları başsavcılık binasını ele geçirdi.

1 Mayıs kutlamaları için toplanan Rusya yanlıları, Lenin Meydanı'ndaki gösterilerin ardından başsavcılık binasına yürüdü. Bina önünde çok sayıda polis kalkanlarıyla güvenlik önlemi aldı.

Savcıların Kiev hükümeti için çalıştığını belirten Rusya yanlıları, polise taşlarla saldırdı. Polisin göz yaşartıcı gaz ve ses bombaları kullanması üzerine çatışma büyüdü. Çıkan arbedede çok sayıda kişi yaralandı.

Yaklaşık iki saat süren olaylar sırasında göstericiler binanın camlarını kırdı, içeri molotof kokteyli attı. Gerilimin artması üzerine polis bina içine kaçtı ve burada direnmeye devam etti. Ancak kısa süre sonra Rusya yanlıları binayı ele geçirdi.

Rusya yanlısı sloganlar atan göstericiler, polislerin malzemelerine de el koydu. İsyancılar, polislerin kasklarını, yeleklerini ve diğer koruyucu malzemelerini giydi. Göstericiler, başsavcılık binası önünde Ukrayna bayrağını yaktı.

Rusya yanlısı ayrılıkçı hareketle gerilimin haftalardır sürdüğü Donetsk'te nisan ayı başından bu yana bölgesel yönetim binası, belediye binası gibi yerler işgal altındaydı. İşgal eylemleri sırasında polisin pasif tutumu eleştiri konusu olmuştu. Son olarak Ukrayna Devlet Başkanı Vekili Aleksandr Turçinov, polisin bu tutumunu eleştirmiş ve "bazı hainler" nedeniyle çaresiz kaldıklarını söylemişti.

Ukrayna'nın dogusunda çok sayıda kent ve ilçede kamu binaları Rusya yanlılarının işgali altında bulunuyor. Kiev yönetimi, bu binaları ele geçiren kişilerin Rusya tarafından desteklendiğini savunuyor, Rusya bu iddiayı reddediyor. Rusya yanlıları, bölgenin bağımsızlığı ya da Rusya'ya bağlanması gibi taleplerle referandum yapılmasını istiyor.

AA



Bu haber 535 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,403 µs