En Sıcak Konular

1 Mayıs için meydanlarda toplanıyorlar

1 Mayıs 2014 13:14 tsi
1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'nü Türk-İş Kadıköy Meydanı'nda, Hak-İş Kayseri'de, Memur Sen ise Diyarbakır'da kutluyor.

Türk-İş, Türkiye Kamu-Sen ve İşçi Partisi ile çeşitli sivil toplum kuruluşu üyeleri, kortejle 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü dolayısıyla Kadıköyİskele Meydanı'ndaki miting alanına geldi.  
 
Ellerindeki döviz ve pankartlarla Haydarpaşa Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi önünde toplanan grup, daha sonra sloganlar atarak Tıbbiye Caddesi üzerinden Kadıköy İskele Meydanı'na yürüdü.
 
Güvenlik önlemlerinin arttırıldığı ve etrafı polisbariyerleriyle çevrilen miting alanında dedektör köpeklerle arama yapıldı. Katılımcılar, daha sonra oluşturulan polis noktalarında üstleri aranarak miting alanına alındı. Mitinge katılanlar, davul zurna eşliğinde halay çekti.
 
Miting nedeniyle İskele Meydanı'na çıkan cadde ve sokaklar trafiğe kapatıldı. Yol üzerindeki araçlar da trafik polisleri tarafından çekildi.
 
Vapurlarla Avrupa yakasına geçmek isteyen vatandaşlar, sefer iptalleri nedeniyle diğer toplu ulaşım araçlarına yönlendirildi.
 
Bu arada, TEM Çamlıca gişelerde güvenlik noktası oluşturan polis ekipleri, şehir dışından 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü kutlamaları için İstanbul'a girişyapmak isteyen bazı araçları durdurdu. Ekipler, kontrollerin ardından araçların geçişine izin verdi.
 
1 Mayıs kutlamaları Kayseri'de
 
Hak-İş tarafından Kayseri'de düzenlenen 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü kutlamaları başladı.
 
İl dışından 50'den fazla otobüsle işçilerin geldiği Kayseri'de kutlamaların yapılacağı Kurşunlu Otopark alanına işçiler gruplar halinde yürüyüşe geçti. 
 
Hak-İş Genel Başkanı Mahmut Arslan ve sendika üyeleri, Hizmet-İş Sendikası Kayseri Şubesi önünden, etkinliklerin yapılacağı Kurşunlu Otoparkı'na kadar yürüdü.
 
İşçiler "Alanlar bizimdir bizim kalacak", "yaşasın işçilerin kardeşliği", "taşeron işçiler sözleşme bekliyor", "geçici işçiye kadro istiyoruz" yazılı dövizler taşıdı.
 
Yol boyunca karşılaştığı kadın ve çocuklar ile görevli polis memurlarına karanfil veren Arslan, bayramlarını kutladı.
 
Arslan, taşeron firmada çalışan bir temizlik işçisi ile de kısa süre sohbet ederek, taşeron işçilerin sorunlarını çözümü için çalışma yaptıklarını söyledi.
 
Memur-Sen Diyarbakır'da
 
Memur-Sen'in "Emek, Dayanışma, Kardeşlik ve Medeniyet Buluşması" temasıyla  gerçekleştireceği kutlamanın yapılacağı İstasyon Meydanı'nda hazırlıklar sona erdi.
 
TÜRK-İŞ, KESK, DİSK ve TMMOB'un Dağkapı Meydanı'ndaki programı ise saat 12.00'de başlayacak. İki ayrı etkinlik nedeniyle Diyarbakır Valiliği Yenişehir ilçesindeki çok sayıda cadde ve sokağın trafiğe kapatıldığını duyurdu.
 
Memur-Sen'in organize ettiği etkinlik alanında görevlilerin sahne kurma ve pankart asma çalışmaları tamamlandı. Etkinliğe katılmak için gelenler güvenlik güçlerince yapılan üst aramasından sonra alana alınıyor.
 
"Emek, Dayanışma, Kardeşlik ve Medeniyet Buluşması" temasıyla düzenlen ve Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu'nun da katılacağı kutlamada 1 Mayıs bildirisi Türkçe, Kürtçe, Arapça ve İngilizce okunacak. Etkinlikte halk oyunu gösterilerinin yanı sıra Grup Yürüyüş de konser verecek.
 
TÜRK-İŞ, KESK, DİSK ve TMMOB'un Dağkapı Meydanı'ndaki kutlamasına katılacaklar ise Eğitim-Sen Şubesi ile Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi önünden toplanıp, meydana yürüyecek.
 
Kazancı Yokuşu'nda karanfilli anma
 
Türk-İş Yönetim Kurulu, Türk-İş Başkanlar Kurulu ve Türk-İş üyelerinden oluşan grup, sabah saatlerinde Gümüşsuyu'ndaki Türk-İş 1 No'lu Şube'nin önünde toplandı.
 
Grup, daha sonra karanfillerden oluşan "1 Mayıs Türk-İş" yazılı çelenkle Kazancı Yokuşu'na yürüdü. Sabah saatlerinde polis barikatıyla kapatılan Kazancı Yokuşu, anma dolayısıyla açıldı.
 
Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay, burada yaptığı açıklamada, her yıl olduğu gibi anma için Kazancı Yokuşu'na geldiklerini ifade ederek, ''Maalesef aradan 37 sene geçti, ölen 34 kardeşimiz halen failini bilmiyoruz, Aileleri de bilmiyor. Kamuoyu da bilmiyor. Neden yapıldı, niçin yapıldı, bilmiyoruz'' dedi.
 
Atalay, Türk-İş Yönetim Kurulu, Türk-İş Başkanlar Kurulu ve Türk-İş üyeleri olarak Kazancı Yokuşu'nda bulunduklarını dile getirerek, İzmir Gündoğdu Meydanı'ndan, Ankara Tandoğan Meydanı'ndan, Türkiye'nin 81 ilindeki Türk-İş üyelerinin selamlarını ve dualarını getirdiklerini söyledi.
 
Saygı duruşunun ardından Kazancı Yokuşu'na karanfil bırakan grup, daha sonra çelengi Taksim Meydanı'ndaki Cumhuriyet Anıtı'na koydu. Kazancı Yokuşu, polis tarafından yeniden bariyerlerle kapatıldı.
 
Hak-İş üyesi bir grup da 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü dolayısıyla Kazancı Yokuşu'na karanfil bıraktı, Taksim Cumhuriyet Anıtı'na çelenk koydu.
 
Grup, karanfillerden oluşan "Yaşasın 1 Mayıs Hak-İş" yazılı çelenkle Gümüşsuyu'ndan Kazancı Yokuşu'na geldi.
 
Kazancı Yokuşu'nda kurulan polis barikatı kaldırılarak, gruba karanfil bırakması için izin verildi. Daha sonra Kazancı Yokuşu tekrar polis barikatıyla kapatıldı.
 
Grup, buradan Taksim Meydanı'na yürüyerek Cumhuriyet Anıtı'na çelenk bıraktı.

aa


Bu haber 545 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,145 µs