En Sıcak Konular

Mısır Dışişleri Bakanı Washington'da

1 Mayıs 2014 09:23 tsi
ABD'nin başkenti Washington'da temaslarda bulunan Mısır Dışişleri Bakanı Nebil Fehmi, Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Danışmanı Susan Rice ve ABD Savunma Bakanı Chuck Hagel ile görüştü.

Beyaz Saray'dan yapılan açıklamaya göre, Mısır'ın siyasi geçiş süreci ve bölgesel güvenlik konularının ele alındığı görüşmede Rice, ABD'nin Mısır'a desteğini yeniden teyit etti ve ''aşırılıkla mücadele ve bölgesel istikrarın korunması'' gibi konulardaki ortak güvenlik çıkarlarında işbirliğinin devam ettirilmesine olan bağlılıklarının altını çizdi.

Rice, kitlesel duruşmalar ve bu hafta verilen mahkeme kararları, gazeteciler ve aktivistlerin tutukluluk hallerinin devamı ve ifade, toplanma ve örgütlenme özgürlüğü üzerinde sürdürülen kısıtlamalar dahil olmak üzere, Mısır'daki son gelişmelere dair ABD'nin "derin ve artan endişelerini" yineledi.

Beyaz Saray açıklamasında, "ABD, Mısır halkıyla olan ilişkisine değer vermektedir ve onların haklarına saygı gösteren, Mısır hükümetinin istikrarı ve başarısına imkan tanıyan bir demokrasiye geçişe yönelik desteğini devam ettirecektir" ifadesi kullanıldı.

Hagel ile görüşme

Fehmi'nin, ABD Savunma Bakanı Hagel ile görüşmesinde de Mısır ve Ortadoğu'da yaşanan son gelişmeler ile iki ülke arasındaki savunma ilişkilerinin ele alındığı bildirildi.

Pentagon Sözcüsü John Kirby, yaptığı yazılı açıklamada, Hagel'in görüşmede Fehmi'ye, terörle mücadele, sınır güvenliği ve Sina Yarımadası'nın güvenliği dahil olmak üzere, ABD'nin bölgede Mısır'la olan ortak güvenlik çıkarlarını ilerletmeye bağlı kalmaya devam edeceği yönünde güvence verdiğini belirtti. Hagel'ın Fehmi'ye, bu misyonlara verdiği destekten dolayı teşekkür ettiği kaydedildi.

İki bakanın, güvenlik ile özgürlük arasında düzgün bir dengenin sağlanması ihtiyacı dahil olmak üzere Mısır'daki siyasi gelişmeleri ele aldığını ifade eden Kirby, Hagel'in, siyasi kapsayıcılığın ve demokratik süreçte muhalefetin rolünü vurguladığını ve Bakan Fehmi'ye tutuklu aktivistleri ve gazetecileri serbest bırakarak barışçıl muhalefetin teşvik edilmesine yardımcı olması çağrısında bulunduğunu bildirdi.

Sözcü Kirby, Hagel ve Fehmi'nin, ABD'nin kitlesel duruşmalar ve ölüm cezalarına dair endişeleri dahil olmak üzere Mısır'daki yargı sürecin üzerinde konuştuğunu, Hagel'in Mısır hükümetini, tüm Mısırlılara yasal haklarının tanınmasını sağlamaya çağırdığını belirtti.

aa

Bu haber 425 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,987 µs