En Sıcak Konular

Son ayak: Rusya'ya silah ambargosu

30 Nisan 2014 16:06 tsi
Son ayak: Rusya'ya silah ambargosu İngiltere Başbakanı Cameron: "AB'nin Rusya'ya yönelik izlediği üç aşamalı yaptırım planında silah satışına getirilecek kısıtlamalar, planın bir parçası olması gerekir"

İngiltere Başbakanı David Cameron, AB'nin Rusya'ya yönelik izlediği üç aşamalı yaptırım planında silah satışına getirilecek kısıtlamaların, planın bir parçası olması gerektiğini söyledi.

Başbakan Cameron, Paskalya tatilinden sonra ilk kez İngiliz Parlamentosu'nun alt kanadı Avam Kamarası'nda her hafta yapılan "Başbakan'a Sorular" oturumuna katıldı. Oturumda AB'nin Rusya'ya yönelik yaptırımlarıyla ilgili soruya cevap veren Cameron, Rusya'nın Ukrayna'ya karşı tavırları nedeniyle AB'nin belirgin bir dizi yaptırımları olduğunu anımsatarak, "Bazı isimlerin mal varlıklarının dondurulması ve seyahat yasaklarının getirilmesi yönünde adımlar atmıştık. Diplomatik adımlar attık" dedi.

Üç aşamalı yaptırım planını uygulama kararı aldıklarını hatırlatan koalisyon hükümetinin büyük ortağı Muhafazakar Parti'nin lideri Cameron, "Eğer Ukrayna'nın güneyi ve doğusundaki baskınlar ve istikrarı bozma ilerlerse yaptırımların uygulanması gerektiğini düşünmeliyiz. Silah satışına getirilecek kısıtlamaların kesinlikle bunun bir parçası olması gerektiğine inanıyoruz" dedi.

AB'nin yaptırımlarına rağmen Rusya'nın tavrını koruması halinde üç aşamalı stratejinin son ayağının da devreye sokulması ve silah ambargosu ile ekonomik boyutlu yaptırım kararı alınması olasılığı bulunuyor.

İngiltere, Ukrayna hükümetinin çalınan mal varlıklarını geri almasını desteklemek amacıyla Mal Varlıklarını Korumada Ukrayna Forumu (UFAR) isimli uluslararası toplantıya 2 gündür ev sahipliği yapıyor.

AA



Bu haber 896 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,049 µs