En Sıcak Konular

Diplomasi trafiğine golf molası

27 Nisan 2014 13:02 tsi
Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisi'nin başkanlığını yürüten ilk ve tek Türk olan Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Mevlüt Çavuşoğlu, golfe tutkusuyla da dikkat çekiyor.

Bazı programlar için geldiği Antalya'da yoğun çalışmalarına rağmen büyük tutkuyla bağlı olduğu golf için saat 04.30'da kalkarak sahaya inen Bakan Çavuşoğlu, yurt dışındaki programlarında da sahaları ve golf oynayan diplomatları araştırmayı ihmal etmiyor. Çavuşoğlu, resmi görüşmelerini golf sahasında samimi hale getiriyor.
 
Golf tutkusunu AA muhabirine anlatan Bakan Çavuşoğlu, önceden golfü sıkıcı bir spor dalı olarak nitelendirdiğini ancak oynayınca ne kadar zevkli olduğunu anladığını söyledi.
 
Yaklaşık 4 yıl önce Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisi Başkanlığını yürüttüğü dönemde pek çok kişinin oynadığını görünce Antalya'da golf eğitimi aldığını dile getiren Çavuşoğlu, geçen yıl Antalya'ya gelen dünyaca ünlü golfçü Tiger Woods ile mücadele etmesinin ayrı bir zevk olduğunu kaydetti.
 
Diplomasi, golf sahalarına taşınıyor
 
Golfü sadece bir spor dalı olarak değil, diplomatlarla yaptığı görüşmeler için de araç olarak değerlendirdiğini belirten Çavuşoğlu, diplomaside bunun oldukça faydasını gördüğünü belirtti.
 
Golfün insanlara eşsiz bir doğa ortamı sunduğunu vurgulayan Çavuşoğlu, "Doğanın içinde samimi ortamda yapılan konuşmalar daha etkili oluyor. Arkadaşlarımızla bazen başka ülkelere gittiğimiz zaman golf oynuyoruz, gayri resmi ortamda birçok meseleyi daha rahat şekilde müzakere ettiğimizi söyleyebilirim" dedi.
 
Özellikle Avrupa ülkelerinde sportif etkinliklerle gayri resmi toplantılar düzenlenerek, beyin fırtınası yapıldığını anlatan Çavuşoğlu, kendisinin de bu tür toplantılara katıldığını, bu şekilde daha yararlı sonuçlar alındığını kaydetti.
 
İngiltere'de önemli turnuvalara gittiği zaman başta Kraliyet ailesi üyeleri olmak üzere pek çok ülkeden siyasetçinin golf sayesinde buluştuğunu gördüğünü ifade eden Çavuşoğlu, her şeyin diplomatik kurallar ve resmi söylemler içinde gerçekleşmediğini söyledi.
 
Avrupa Birliği Parlamenter Meclisi Başkanı olduğu dönemde Antalya'da komite üyelerinin katılımıyla toplantı yapıp küçük bir golf turnuvası düzenlediklerini bildiren Çavuşoğlu, "Gelecek yıl yine böyle bir turnuva gerçekleştirmeyi planlıyoruz. Golf Federasyonu tarafından Ankara'daki bütün büyükelçiliklere ve konsolosluklara kimlerin golf oynadığını bildirmeleri için mektup yazıldı. İleride diplomatlarla bir golf turnuvası düzenleyeceğiz" diye konuştu.
 
Hedefi dünya veteranlar turnuvasına katılmak
 
Çavuşoğlu, antrenörünün iyi bir sporcu olduğunu söylediğine işaret ederek, şöyle devam etti:
 
"Hedefim 50 yaşta dünya veteranlar turnuvasına katılmak. Tabii bu iddialı bir şey, keşke vaktim olsa da hocamla çalışsam. Hocam yetenekli olduğumu ancak vakit ayıramadığımı söylüyor. Şu an hedefim, Türkiye'nin bir golf destinasyonu haline gelmesine katkı sağlamak."
 
"Daha fazla golf sahasına ihtiyaç var"
 
Bakan Çavuşoğlu, golfün ekonomiye ve turizme katkısının da unutulmaması gerektiğini belirtti. Geçen yıl ünlü golfçü Tiger Woods'un İstanbul'da köprüden yaptığı vuruşun dünya basınında büyük yankı uyandırdığına dikkati çeken Çavuşoğlu, Türkiye'de golfün daha fazla gelişmesi gerektiğini ifade etti.
 
Antalya'da 16, İstanbul'da 2, bir de Ankara'da golf sahası bulunduğunu ancak bunların yeterli gelmediğine işaret eden Çavuşoğlu, Türkiye'de en az 100 golf sahası olması gerektiğini dile getirdi.
 
Golf için "zengin ya da ileri yaştaki insanların yaptığı bir spor" gibi yanlış algılar bulunduğunu bildiren Çavuşoğlu, şunları kaydetti:
 
"Köylerden, yetiştirme yurtlarından yetenekli çocuklar golfü öğrenip ulusal ve uluslararası müsabakalarda mücadele ediyor. Golf, her yaş grubuna hitap eden bir spor dalıdır. Herkes golf oynayabilir. Antalya'da çanta taşıyıcısı olarak işe başlayıp daha sonra kendini geliştirerek golf hocalığı yapanlar vardır."
 
Akdeniz Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu bünyesinde golf bölümü açıldığını ifade eden Çavuşoğlu, böylece gençlerin hem eğitimi hem de sporu bir arada yapabildiğini söyledi. Çavuşoğlu, son olarak gençlerin golfle ilgilenmesinden büyük mutluluk duyduğunu da sözlerine ekledi.

 

Bu haber 539 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,718 µs