En Sıcak Konular

''Bunlar ülke batırır''

27 Nisan 2014 11:26 tsi
''Bunlar ülke batırır'' Dünyanın en önemli siber güvenlik uzmanlarından Kaspersky Lab Direktörü Sergey Novikov, korkunç tehlikeyi anlattı ve uyarıda bulundu.

Siber güvenlikte durumun devletlerin hayatta kalma mücadelesine dönüştüğüne dikkat çeken Kaspersky’nin güvenlik uzmanları “Büyük şirketler siber ordusu olmayan ülkelerle iş yapmaktan çekiniyor. Bu da ülke ekonomisi için tehdit” dedi.

Dünyanın en önemli siber güvenlik uzmanlarından Kaspersky Lab Direktörü Sergey Novikov, siber saldırıların hızla arttığını belirterek “Durum devletlerin hayatta kalma mücadelesine dönüştü. Ordusu olmayan hemen siber ordu kurmalı, olan da güçlendirmeli” dedi. Novikov, artık siber saldırıların hedefinde bireysel kullanıcıların olmadığına dikkat çekerek, “Siyah hacker’lar başta devlet kurumları olmak üzere, finans kuruluşları, KOBİ’ler ve enerji şirketlerini hedef alıyor. Bunlar devletlerin doğrudan güvenliğini tehdit eden birimler. Gizli belgeleri ele geçirerek bu bilgileri kendi çıkarları için kullanıyorlar. Yani ortada büyük bir ulusal güvenlik sorunu var” dedi. ABD, Japonya, Çin, İngiltere gibi ülkelerin milyarlarca dolar harcayarak siber ordular oluşturduklarını anlatan Novikov, pek çok ülkenin siber güvenlik ordularını gizli tuttuğunu belirtti.

Ekonomiyi bitirir

Kaspersky Küresel Araştırma Direktörü Stefan Tanase ise siber suçlularla mücadele etmenin çok zor olduğunu belirterek “Bunların izini sürmek için ordu gibi özel birimler şart. Siber ordusu olmayan ülkelerde büyük şirketler de artık finansal faaliyetlerde bulunmaktan çekiniyorlar. Bu da ülke ekonomisini bitirecek bir olgu” dedi.
 
SOSYAL MEDYA FOTOLARINA DİKKAT!

Sosyal medyanın bilinçsizce kullanılmasının da büyük bir tehlike oluşturduğunu belirten Novikov “Linkedin, Facebook ve Twitter gibi alanları kullanırken iki kez düşünülmeli. Bu mecralarda fazla kişisel bilgiler bulundurulmamalı. Çünkü sizin üzerinizden şirketinize siber saldırıda bulunulabilir. Ama görüyoruz ki dünyanın büyük bölümü sorulan her türlü kişisel bilgiyi doğrudan yanıtlıyor. Bu da tehlikenin boyutunu artırıyor. Mesela benim Linkedin hesabımda çok az bilgim var. Facebook’a koyulan içkili ve çıplak fotoğraflar siyah hacker’lar tarafından kullanılıyor” dedi.

Star
 



Bu haber 1,247 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,763 µs