En Sıcak Konular

'Kazanan yine millet oldu'

26 Nisan 2014 20:10 tsi
'Kazanan yine millet oldu' "Tarihin gördüğü en büyük çetelerden, en büyük darbelerden birine karşı millet gereken cevabı verdi."

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, 30 Mart yerel seçimlerinde istismar ve iftira siyasetinin sandığa gömüldüğünü, vesayetin kaybedip, milli iradenin kazandığını belirterek, "Kazanan hizmet siyaseti oldu. ‘Millet yenilmez, Türkiye eğilmez’ demiştik. Hamdolsun aziz milletimiz, tarihin gördüğü en büyük alçaklıklardan birine karşı daha dimdik ayakta durdu" dedi.

Başbakan Erdoğan, Karaman’ın Aktekke Meydanı’nda düzenlenen toplu açılış töreninde, Karaman’ın tüm ilçelerini sayarak, buralarda yaşayan vatandaşlara selamlarını yolladı.

Karamanlı alimleri, şairleri, devlet adamlarını, kahramanları hürmetle yadettiğini, hepsine minnet ve şükranlarını sunduğunu belirten Erdoğan, “Karaman’ın toprakları maşallah çok bereketli. Karaman’a sadece koyun değil, sadece iyi buğday değil, Karaman’da dünyaya yön veren, dünyaya ışık tutan, gönüllere istikamet çizen adam da yetişiyor” dedi

Türkçe’nin büyük şairi Yunus Emre’yi, Türkçenin sahibi Karamanoğlu Mehmet Bey’i, Zembilli Ali Efendi’yi, Piri Reis’i, Kemal Reis’i, Molla Fenai’yi, Kazım Karabekir Paşa’yı, Hazreti Mevlana ve annesi Mümine Hatun’u ve Şeyh Edebali’yi hürmetle yadettiğini aktaran Erdoğan, saydığı şahsiyetlere, Karamanlı şehitlere ve vefat etmiş tüm gazilere bir kez daha rahmet diledi.

Erdoğan, 30 Mart yerel seçimleri öncesinde yoğun programı nedeniyle Karaman’a gelemediğini ama Karaman Milletvekili, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lüfti Elvan ve Milletvekili Mevlüd Akgün ile bazı bakanların, AK Parti Genel Başkan Yardımcılarının ve tüm teşkilatının Karaman’ı yalnız bırakmadığını, buradaki faaliyetleri yürüttüklerini anlattı.

Karaman’ın da ahde vefa göstererek AK Parti’ye destek olduğunu, demokrasiye, milli iradeye sahip çıktığını ifade eden Erdoğan, “Karaman’ı yürekten tebrik ediyorum. Bize, yüzde 52 gibi yüksek bir oy oranıyla destek veren Karaman’a şükranlarımı sunuyorum. Soyadı gibi çalışkan Ertuğrul Çalışkan kardeşim inşallah soyadıyla müsebbah şekilde çalışacak, üretecek. Hem merkezde hem diğer ilçelerimizde belediye başkanlarımızın yanında olacak, projelerinde onları teşvik edeceğiz” diye konuştu.

Başbakan Erdoğan, 12 yılda Karaman’ın çok değiştiğini, bundan sonra da daha çok hizmetle kentin buluşacağını dile getirerek, şöyle devam etti:

“Çok zorlu, çok meşakkatli bir seçim sürecini geride bıraktık, Türkiye düşmanlarına, millet düşmanlarına, demokrasi düşmanlarına en güzel cevabı sandıkta verdiniz. 31 Mart sabahında Türkiye yeni bir güne uyandı, 31 Mart sabahı Türkiye’nin demokrasisi daha da bir güç kazandı, ekonomimiz, kardeşliğimiz, dış politikamız bu süreçten güçlenerek çıktı. 31 Mart sabahı sandıktan yeni bir Türkiye doğdu. Türkiye, 12 yıldan bu yana sürdürdüğü adalet ve kalkınma mücadelesine, demokratikleşme mücadelesine, istiklal ve istikbal mücadelesine kararlılıkla devam ediyor. İstismar ve iftira siyaseti sandığa gömüldü. Vesayet kaybetti, milli irade kazandı. Kazanan hizmet siyaseti oldu. ‘Millet yenilmez, Türkiye eğilmez’ demiştik. Hamdolsun aziz milletimiz, tarihin gördüğü en büyük alçaklıklardan birine karşı daha dimdik ayakta durdu. Tarihin gördüğü en büyük çetelerden, en büyük darbelerden birine karşı millet gereken cevabı verdi. Kazanan yine millet oldu, kazanan yine milli irade oldu, kazanan yine Türkiye oldu.”

Başbakan Erdoğan, Karaman’da toplu açılış töreni düzenleyerek, medeniyet yürüyüşüne aynı hızla devam ettiklerini, kentte yapımı tamamlanan 268 milyon liralık eser ve yatırımı hizmete aldıklarını anlatarak, Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi’ndeki yatırımlar başta olmak üzere, şehre kazandırılan eğitim, sağlık, ulaştırma, sosyal güvenlik, tarım, özel idare ve belediye yatırımlarından örnekler verdi.

Başbakan Erdoğan, konuşması sırasında, alanda bulunan işitme engellilere de işaret diliyle “size seviyorum” dedi.

Tören alanına AK Parti Karaman İl Gençlik Kolları tarafından asılan “Sen de mi Haşim?” pankartı dikkati çekti.

Törene, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, AK Parti'nin Karaman ve bazı illerin milletvekilleri de katıldı. 

AA



Bu haber 737 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,059 µs