En Sıcak Konular

Taksim'de anmaya izin var kutlamaya yok

22 Nisan 2014 15:13 tsi
Taksim'de anmaya izin var kutlamaya yok İstanbul Valisi Mutlu, Taksim'de Kazancı Yokuşu'nda her türlü anma programına izin verdiklerini ancak kutlama yapılmasına kesinlikle müsaade edilmeyeceğini söyledi. Vali Mutlu, kutlama ya da anma için henüz bir müracaat da almadıklarını söyledi

İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, 1 Mayıs kutlamasıyla ilgili, "Biz müracaatların olmasını bekliyoruz. Halihazırda bir müracaat yok bize. Olması halinde adresin Yenikapı olduğunu kendilerine söyleyeceğiz" dedi.

Esenler Meydanı'nda Esenler Belediyesi tarafından düzenlenen 5. Uluslararası Barış Ekmeği Festivaline katılan Vali Mutlu habercilerin sorularını cevapladı. 1 Mayıs'la ilgili sorulara " Bugün barış ekmeği yoğurduk dünyanın güzel çocuklarıyla, İnşallah bu 1 Mayıs'ımızın da huzurlu geçmesi hepimizin dileği" sözleriyle cevap veren Vali Mutlu, "Taksim'in yerine Yenikapı'da yapılmış olan ve standartları fevkalade mükemmel olan yeni toplantı alanının kullanılabileceğini, ilgili emek örgütlerine ifade ettik. Biz 1 Mayıs'ta tekrar Taksim'den çelenk sunma ve Kazancı yokuşundaki anmaların mutlaka yapılmasını, Taksim'in ruhunun yaşatılması açısından önemli görüyoruz. Bu yapılmalı, gelinmeli, çelenkler konulmalı ve Kazancı yokuşunda anma yapılmalı" şeklinde konuştu.

YENİKAPI İÇİN HER TÜRLÜ LOJİSTİK DESTEĞİ VERMEYE HAZIRIZ

İşçi sendikalarının ve emek örgütlerinin Yenikapı'ya gidiş konusunda ihtiyaçları olan lojistik desteği sonuna kadar vermeye hazır olduklarını söyleyen ve alanın bütün ulaşım vasıtalarıyla gidilebilecek bir alan olduğunu söyleyen Vali Mutlu, " Biz ayrıca şehrin her noktasından gerekli lojistik desteği de sağlayarak, arzu edildiğini taktirde işçilerimizi bu bayrama katılım noktasında desteklemeye hazırız" dedi.

AKLIMIZA BİLE GETİRMEK İSTEMİYORUZ

Bir soru üzerine Taksim'e çıkılmak istenmesi halinde, "Dileğimiz şehrin güvenliğiyle ilgili hiç bir problem yaşanmamasıdır" diyen Mutlu, çatışma ihtimalinin belirtilmesi üzerine "Aklımıza bile getirmek istiyoruz" diye cevap verdi.

MALTEPE ALANI BİTMEDİ, TÜRK-İŞ'İN KADIKÖY TALEBİNE OLUMLU YANIT VERDİK

Kadıköy'le ilgili Türk-İş'in yapmış olduğu müracaata olumlu cevap verdiklerini söyleyen Mutlu, Maltepe'deki miting alanının henüz tamamlanmadığını söyledi. Mutlu, "Maltepe'de eksiklikler var. Muhtemelen önümüzdeki yıl, kısa bir süre oradaki ihtiyaçlar tamamlanmış olacak. Ondan sonra Maltepe'yi kullanmaya başlayacağız. Şuanda Kadıköy'le ilgili Türk-İş'in talebiyle ilgili bizim Maltepe dememiz mümkün olamayacak. Maltepe bitmiş değil. Kadıköy'deki taleplere uygun cevap verdik" diye konuştu.

MÜRACAT BEKLİYORUZ

Vali Mutlu, sendika temsilcileriyle yeni bir görüşme olup olmadığının sorulması üzerine," Müracaatlarını bekliyorum. Henüz daha resmi müracaatları yok. Olunca gereğini yapacağız" cevabını tekrarladı. 

Bu haber 504 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,052 µs