En Sıcak Konular

Çin sokakları onlarla dolacak

22 Nisan 2014 11:38 tsi
Çin Kamu Güvenliği Bakanlığı yeni bir karar aldı. Buna göre güvenlik sorunları karşısında ülke genelinde birçok silahlı polisin merkez yerlere yerleşecek.

Polisin şehrin sokaklarında, tren istasyonları, havaalanları, alışveriş merkezleri, okullar ve hastaneler gibi kalabalık mekânlarda silahlı devriye gezeceği kaydedildi. Bakanlığın açıklamasında, silahlı polislerin söz konusu mekânlarda olmalarının, olaylara acil müdahale ve şiddet suçlarıyla etkin mücadeleye olanak sağlayacağı ifade edildi.

Söz konusu adıma gerekçe olarak ise ülke genelinde artan şiddet olayları gösterildi.

Ülkenin güneybatısındaki Kunming şehrinde 1 Mart'ta gerçekleştirilen bıçaklı saldırıda 29 kişi ölmüş, 143 kişi yaralanmıştı. Bakanlık, silahlı polislerin özel eğitimli ve düzenli devriye için donatılacağını ve duruma göre silahını kullanabileceğini bildirdi.

Polisin silah kullanımına dair yönetmeliğe göre, polis, kamu güvenliğine ciddi tehdit oluşturacak 15 acil olay sırasında uyarılara uyulmaması durumunda ateş açabiliyor. Söz konusu durumlar kundaklama, cinayet, rehin alma, uçak kaçırma ve mühimmat hırsızlığını da içeriyor.

Çin'in finans ve ticaret merkezi konumundaki Şanghay şehrinde de tabancalarla donatılmış 1000 polis, şehrin caddeleri ve kilit yerlerinde devriye gezmeye başladı.

1 Mayıs'tan itibaren de ülkenin doğusundaki Jiangsu eyaletinin 13 şehrinde de 4 bin silahlı polis ve 12 bin yardımcı personel, 24 saat devriye gezecek.

Çin medyasına göre, eyaletin Changzhou şehrinde silahlı polislerin Mart ayında devriye gezmesiyle birlikte 2012'ye oranla soygun vakaları yüzde 15, otomobil hırsızlığı yüzde 47, şantaj yüzde 71, yankesicilik de yüzde 48 düşüş gösterdi.

Çin Kamu Güvenliği Bakanlığı, Nisan ayında bir genelge yayımlayarak, yerel yetkililere, polislere silah kullanım eğitimini ve silahlı polislerin sayılarını arttırmalarını istedi.

cihan

Bu haber 445 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,080 µs