En Sıcak Konular

YSK'dan Yalova seçimleri için yeni karar

10 Nisan 2014 10:49 tsi
YSK, AK Parti'nin Yalova'daki seçimlere ilişkin itirazını haklı bularak, İlçe Seçim Kurulu'na araştırma talimatı verdi.

YSK , İl Seçim Kurulu'ndan oy kullanmaya vasfı olmayan kişilerin tespitinin yapılmasını istedi. Yalova Belediye Başkanlığı'nı 1 oy farkla kazanan AK Parti, İlçe Seçim Kurulu'na yapılan itiraz sonucunda seçimi 6 oy farkla kaybetti. Bunun ardından AK Parti İl Seçim Kurulu'na geçersiz sayılan oyların açılması için talepte bulundu ancak bu talep reddedildi. Bunun üzerine AK Parti, seçmen olmaması gerekenlere oy kullandırıldığını savunarak YSK'ya başvurmuştu. YSK ise AKP'nin Yalova itirazındaki gerekçeyi haklı bularak Seçim Kurulu'na araştırma talimatı verdi.

Öte yandan CHP'li Muharrem İnce, AK Parti'nin Yüksek Seçim Kurulu’na yaptığı itirazın kabul edilmesiyle ilgili YSK’nın kararını eleştirdi. İnce CHP’nin elinde Yalova seçimleriyle ilgili kritik bilgiler bulunduğunu ve seçimlerde hileli oy kullandırıldığını öne sürdü.

"ELİMDE BELGESİ VAR"

Muharrem İnce ellerinde bazı özürlü öğrencilere oy kullandırıldığına ilişkin resmi yazı bulunduğunu belirterek, “1162 nolu sandıkta 22 özürlü öğrencinin oy kullandığına dair okuldan resmi yazı elimizde. İsteyene verebilirim. Bunlar seçimi iptal ettirmek için her türlü hazırlığı yapmışlar.” İfadesini kullandı.

"İKİ GÖRÜŞ TESPİT ETTİM "

İnce ayrıca seçimde iki tespiti olduğunu ve bunların seçimin iptali için yapıldığını öne sürdü. İnce şunları söyledi:

“Ben iki görüş tespit ettim. Birincisi İl Seçim Kurulu Başkanı Ali Karadağ'ın yeğeni Soner Karadağ. Gemlik’te asker. Oy kullandığını iddia ediyorlar. Bunu bulduk oy kullanmamış. İkincisi, Ercan Kaymak. AK Parti Belediye Meclis Üyesi Ömer Nergis’in dayısının oğlu. Yüzde 75 engelli. 1095 no’lu sandıkta oy kullanmış. Demek ki bunlar tezgahı hazırlamışlar. Hileyi yapan hilenin nerede olduğunu en iyi bilen kişidir. Bunlar hazırlık yapmışlar, oyları kullandırmışlar. Seçimi kaybedince şikayetlere başvurmuşlar. Seçimi kazansalardı biz bunların oy kullandığını bulamazdık, bizim böyle bir hazırlığımız yok ki. Vali UYAP’ı, Adalet Bakanlığı’nı bütün bunları vali şu anda AK Parti İl Başkanı gibi çalışıyor. O topuklu ama efe olmayan vali. Keşke bizim topuklu efemiz gibi olsaydı. Şu anda vali çalışıyor. Vali milletvekiliyle beraber ev ev geziyor. Benim bilgilerim doğru bilgilerdir, devamını sonra getireceğim. Diğerlerini karardan sonra açıklayacağım.”

Bu haber 385 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,496 µs