En Sıcak Konular

Bakan Kılıç: Son derece yararlı bir kongre oldu

9 Nisan 2014 19:59 tsi
Gençlik ve Spor Bakanı Kılıç, 12. SportAccord Kongresi'ne ilişkin "Kongre, somut adımların altyapısını oluşturmak ve fikir alışverişinde bulunmak için son derece elverişli bir ortam oldu" dedi.

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, 12. SportAccord Kongresi'ne ilişkin, "Kongre, somut bir adımlar atmaktan ziyade, o somut adımların altyapısını oluşturmak ve fikir alışverişinde bulunmak için son derece elverişli bir ortam oldu" dedi.
 
Kılıç, Antalya'nın Belek beldesinde süren kongrede, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, dünyanın en önemli spor organizasyonlarından birine ev sahipliği yaptıklarını belirterek, "2003 yılında başlayıp farklı yerlerde toplanan kongre, bu yıl ülkemizde düzenleniyor ve katılım oldukça yüksek. Şu ana kadar konuştuğum herkes, ülkemizin gösterdiği misafirperverlikten çok memnun" ifadelerini kullandı. 
 
Kongrenin, kendileri için sportif açıdan büyük bir fırsat olduğunu kaydeden Kılıç, "Tüm spor camiası ile doğrudan temaslarda bulunma şansımız oldu. Fikir alışverişlerini aracı olmadan doğrudan yapma fırsatı bulduk. Karşılıklı beklentiler gündeme getirildi. Sporu, sporun altyapısını, sporcu sağlığını, sporun geleceğini, gençlerimize nasıl daha iyi sahip çıkabileceğimizi ve onların önünü nasıl daha iyi açabileceğimizi konuştuk. Çok verimli geçtiğini söyleyebilirim" yorumunda bulundu.
 
"Bizim de tecrübeli olduğumuz alanlar var"
 
"12. SportAccord Kongresi, somut adımlar atmaktan ziyade, o somut adımların altyapısını oluşturmak ve fikir alışverişinde bulunmak için son derece elverişli bir ortam oldu" diyen Kılıç, şöyle devam etti:
 
"Herkes farklı fikirler ortaya koyuyor. Bakanlık olarak, hem organizasyon, hem de sportif anlamda uluslararası alandaki temsilimizi nasıl arttırabileceğimiz ile ilgili ciddi çalışmalar içindeyiz. Tabi bu noktada onların çok yüksek tecrübeleri var. Bizim de tecrübeli olduğumuz alanlar var. Farklı fikirlerin bir araya geldiği müzakerelerden doğabilecek farklı çalışmalar içinde olunabilir."
 
"2020 adaylık süreci geride kaldı"
 

2020 Olimpiyatları ile ilgili adaylık sürecinin sona erdiğini kaydeden Bakan Kılıç, "Bu süreçte bir tecrübe edindik. Bu tecrübelerin yanı sıra uluslararası camia da bizim bazı noktalarda ne kadar güçlü olduğumuzu görmüş oldu" dedi.
 
Uluslararası Olimpiyat Komitesi (IOC) yetkilileri ile temaslarında bu konuyla ilgili paylaşımlarının olduğunu dile getiren Kılıç, "Ancak biz şu anda 2016 ve 2020 Olimpiyatları ile ilgili olarak, ülkemizin yüksek sayıda sporcu ile katılımı ve sporcularımızın orada temiz ve büyük başarılar elde etmesine odaklanmış durumdayız. Bununla ilgili çalışıyoruz" ifadelerini kullandı.
 
"FIBA nezdindeki karşılığımızın çok olumlu olduğunu gördük"
 

Uluslararası federasyonların yetkilileriyle kurduğu temaslara değinen Akif Çağatay Kılıç, özellikle Uluslararası Basketbol Federasyonları Birliği (FIBA) nezdindeki karşılıklarının çok olumlu olduğunu gördüklerini söyledi.
 
2014 Bayanlar Dünya Basketbol Şampiyonası'na Türkiye'nin ev sahipliği yapacağını ve diğer branşlarda da önemli organizasyonları almak için görüşmeler yaptıklarını anlatan Kılıç, şöyle konuştu:
 
"Dünya şampiyonasına ev sahipliği yapacak olmamızın yanı sıra bayan basketbol takımımızın gösterdiği performans ve genel anlamda basketbolda gösterilen gelişme FIBA nezdinde ciddi karşılık bulmuş. İşte biz bu tür çalışmaları arttırıp uluslararası görünürlüğümüzü arttırarak yolumuza devam edeceğiz."
 
"Azerbaycan'ın bizim için çok farklı bir önemi var"
 

Kongrede gerçekleştirdiği ikili temaslarda bazı ülkeler ve federasyonlarla işbirliği yapma noktasında paylaşımlarda bulunduklarını ifade eden Bakan Kılıç, "Azerbaycan Gençlik ve Spor Bakanı Azad Rahimov ile gelecekte daha fazla işbirliği içinde olmamız gerektiği konusunda fikir birliğine vardık" diye konuştu.
 
Azerbaycan'ın kendilerinden bazı konularda tecrübe paylaşımı isteğinde bulunduğunu kaydeden Kılıç, şöyle devam etti:
 
"Biz sadece sportif faaliyet konusunda değil, aynı zamanda organizasyon anlamında da tecrübeli bir ülkeyiz. Bunun en iyi örneği bu kongre. Burada bulunan herkes çok mutlu. Azerbaycan gelecek yıl Avrupa Oyunları'nın ilkine ev sahipliği yapacak. Bu noktada bizden istedikleri paylaşımlar oldu. Azerbaycan'ın bizim için çok farklı bir önemi var. Kardeş ülkeyiz. Elimizden gelen tüm yardımı vermeye hazırız."
 
Aynı şekilde Katar'ın da benzer taleplerde bulunduğunu anlatan Kılıç, "Hepimizin birbirimizden öğrenecek tecrübelerimiz var. İşbirliğine her zaman açığız" diyerek sözlerini tamamladı.

aa
 



Bu haber 535 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,186 µs