En Sıcak Konular

İngiltere parlamentosunun terör yasası iptal edildi

9 Nisan 2014 15:20 tsi
İngiltere parlamentosunda kabul edilen terör yasası üst kurul tarafından bozuldu, yasa içişleri bakanlığına terör şüphelilerin vatandaşlıktan çıkarılması ve vatansız bırakılması yetkisinin verilmesini öngörüyordu

İngiltere parlamentosu tarafından kabul edilen terör yasası Lordlar Kamarası tarafından iptal edildi. Yasa İngiltere İçişleri Bakanlığına, terör şüphelilerinin vatandaşlıklarını iptal etme ve bu kişileri vatansız bırakma yetkisini vermeyi öngörüyordu.

İngiltere parlamentosunun yeni Göç Yasası pazatesi günü yapılan oylamada 242'ye karşın 180 oyla reddedildi. Yasa kabul edilseydi, İngiltere içişleri bakanlığı terör şüphelisi olan kişilerin vatandaşlıklarını iptal edebilir ve bu kişileri vatansız bırakabilirdi.

Mevcut olan kanunda, eğer kişinin çifte vatandaşlığı varsa, İngiliz vatandaşlığı elinden alınabiliyor ve diğer ülke vatandaşlığı devam edebiliyordu. Bu sayede kişi vatansız statüsüne düşmüyordu.

İngiltere parlamentosunun bağımsız üyelerinden Lord Pannick konuyla ilgili yaptığı açıklamada, birini vatansız bırakmanın çok tehlikeli sonuçlar doğrubileceğini, vatansız kalan bu kişilerin diktatörler tarafından ülkelerindeki muhalif gruplara karşı tehlikeli bir silah olarak kullanılabileceğini söyledi. Pannick, böyle bir durumun gerçekleşmesi kabul edilemez diye ekledi.

İngiltere'deki koalisyon hükümeti şimdiye kadar bazı kişilerin vatandaşlığını iptal ederek onları vatansız statüsüne getirmişti. Bunlardan biri Irak asıllı bir İngiltere vatandaşı idi. Daha sonra üst mahkeme bunun kanunsuz bir işlem olduğuna karar verdi.

İngiltere İçişleri Ofisi, yasanın bozulmasıyla ilgili bir açıklama yaptı. Açıklamada; İngiltere hükümetinin asli görevi vatandaşlarının güvenliğini sağlamaktır, yasanın iptal edilmesi İngiltere vatandaşlığını kötüye kullanan bazı gruplara karşı alınan tedbirleri etkisiz hale getiriyor. Buna tepkimizi bir sonraki oylamada vereceğiz ve bundan sonraki adımımızı belirleyeceğiz denildi.



Bu haber 465 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,347 µs