En Sıcak Konular

Yalova'daki seçimin iptali için YSK'ya başvuru

8 Nisan 2014 17:28 tsi
AK Parti Yalova İl Başkanı Pehlivan: "YSK usulsüzlüklerle ilgili kararını verecek. Bu konuda emsal kararlar var. Birebir Yalova'dakine benzeyen kararlar var. Bununla ilgili seçimin yenilenmesi önerildi. Biz de Yalova için seçimlerin yenileneceğini düşünüy

AK Parti Yalova İl Başkanı Mustafa Pehlivan, Yüksek Seçim Kuruluna (YSK) kentteki seçimin iptali için yaptıkları başvuruya ilişkin, "YSK usulsüzlüklerle ilgili kararını verecek. Bu konuda emsal kararlar var. Birebir Yalova'dakine benzeyen kararlar var. Bununla ilgili seçimin yenilenmesi önerildi. Biz de Yalova için seçimlerin yenileneceğini düşünüyoruz" dedi.

Pehlivan, AK Parti İl Başkanlığında gazetecilere yaptığı açıklamada, dün itibarıyla YSK'ya itirazda bulunduklarını hatırlattı. Başvurularının sonucunun 1 hafta içinde açıklanacağını belirten Pehlivan, şunları kaydetti:

"İtiraz gerekçelerimiz belli. Kullanılan usulsüz oylarla ilgili. Bunları tespit ettik. Somut tespitlere dayanıyor. Seçimlerin yenileneceğini umut ediyoruz. O yönde bir karar çıkacağını umut ediyoruz. Bizim çabamız belediyeyi olmazsa olmaz almak değildir. Bize emanet edilen oylara sahip çıkmaktır. Bu oylar milletin oylarıdır. Biz de o oyların savunucusuyuz. Adalet ne ise o olsun diyoruz. İl Seçim Kurulu biliyorsunuz taleplerimizin tamamını reddetti. Bundan sonra kalan yol YSK'ydı. YSK usulsüzlüklerle ilgili kararını verecek. Bu konuda emsal kararlar var. Birebir Yalova'dakine benzeyen kararlar var. Bununla ilgili seçimin yenilenmesi önerildi. Biz de Yalova için seçimlerin yenileneceğini düşünüyoruz."

CHP'nin seçimden bu yana bir baskı oluşturmaya çalıştığını ileri süren Pehlivan, "Bu baskıyla insanları galeyana getirip oyların çalınacağı, adliyedeki hakimlere baskı yapılacağı yönünde sürekli beyanatlarda bulunuldu. Ancak gördük ki bu etkilenme söz konusu değil. Çünkü 4-5 oyla seçim sonuçlarının belirlendiği bir süreçte herhangi bir etkilenme söz konusu olsaydı mutlaka AK Parti galip çıkardı. Demek ki böyle bir şey söz konusu değil" diye konuştu.

YSK'ya yapılan başvurunun içeriğiyle ilgili bilgi veren Pehlivan, "Sebep olarak, kısıtlı olanların oy kullanması var. Bol miktarda kısıtlı, yasal olarak engeli olan ve oy kullanmaması gerekenlerin oy kullandığını tespit ettik'' ifadesini kullandı. Pehlivan, sözlerini şöyle sürdürdü:

''Bizim sayılmayan 120 civarında sandık var. Bunlardaki geçersiz oylar var. Sandıklarımız açılıp da sayılmadı bizim. Sadece geçersiz oylar sayıldı. Kamuoyuna CHP tarafından yanlış bilgi verildi. 'Birinci, ikinci, üçüncü sayım' diye. Sandıklarda herhangi bir sayım yapılmadı. Sadece İlçe Seçim Kuruluna başvurduğumuzda bir kez 120 sandık, bizim ve CHP'nin itirazları sonucu geçersiz oylar sayıldı. Onun dışında herhangi bir sayım yapılmadı. 'Yine sayıldı, CHP galip geldi' gibi bir algı yaratılmaya çalışılıyor. Böyle bir şey külliyen yalandır. 120 sandık 1 kez sayıldı. Bunun dışındaki sandıklar sayılmadı. Bunun için başvuru yaptık ve kabul edilmedi."

Yeniden seçim olması durumunda sonucun nasıl olacağı yönündeki soruya da Pehlivan, "Bugün seçim yenilense AK Parti'nin oy oranının önemli ölçüde artacağını düşünüyorum. Yüzde 10 civarında artar diye düşünüyorum" yanıtını verdi.

AA



Bu haber 532 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,605 µs