En Sıcak Konular

24 Nisan tezgahına dikkat!

8 Nisan 2014 12:17 tsi
24 Nisan tezgahına dikkat! "Hersh'in iddia ettiği gibi "Suriye'ye müdahale gerekçesi" çerçevesinde, kimyasal silahı Suriye'de Esed değil başka güçler kullanmışsa bunu yaptıran Türkiye değil İsrail'dir."

Önümüzde 24 Nisan var. Her yıl olduğu gibi Amerika'daki Ermeni lobisi yine hareketli. Obama'nın 24 Nisan mesajı önemli. Bunun için Suriye'de bir Ermeni krizi algısı oluşturulmaya çalışılıyor.

Amerika ve Avustralya'da hafta sonu Türkiye'yi protesto gösterileri vardı. Sebep, Lazkiye'deki Ermeniler, Türkiye'nin desteklediği muhalifler ya da El Kaide tarafından öldürülüyormuş. Yani Türk hükümeti Suriye'deki Ermeni katliamına destek veriyormuş.

Batı medyasıyla beraber bizdeki bazı yayın organları da Suriye'deki Ermeni krizi başlıklı haberlere büyük ilgi gösterdi.

Suriye krizini ilk gününden itibaren takip eden bir gazeteci olarak bu tür haberlere rahatlıkla "külliyen yalan" diyebilirim.

...

Hersh'in iddia ettiği gibi "Suriye'ye müdahale gerekçesi" çerçevesinde, kimyasal silahı Suriye'de Esed değil başka güçler kullanmışsa bunu yaptıran Türkiye değil İsrail'dir. İsteyen bakabilir, bizzat ben günlerce bu konuda yazıp, çizdim. O baskıları Obama'ya yapan Türkiye değil aylar öncesinden İsrail'dir. Şam'dan Lübnan'a giden ve içlerinde kimyasal silah olduğu varsayılan konvoyları bombalayan da Türkiye değil İsrail'dir.

Şimdi Suriye gerçeklerini iyi okuyup, 24 Nisan meselesini bir daha gözden geçirmek lazım. Lazkiye'ye bağlı Keseb yani Yayladağı'nın tam karşısındaki kasabada yaklaşık 500 Ermeni yaşamaktadır. Resmi olarak savaş sebebiyle hayatını kaybeden Ermeni yoktur. Çatışma ve bombardıman Keseb'de yoğunlaştığından beri oradaki Ermenilere kapılarını açan Türkiye'dir. Tıpkı diğer Suriyelilere yaptığı gibi onlara da sahip çıkmıştır. Üstüne üstlük Keseb'i bombalayan muhalifler değil bizzat Esed'in savaş uçaklarıdır.

Taha Dağlı / Haber7 (İlgili kısım)



Bu haber 779 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,294 µs