En Sıcak Konular

Derbinin galibi Galatasaray

6 Nisan 2014 21:20 tsi
Spor Toto Süper Lig'deki derbi karşılaşmada Galatasaray, lider Fenerbahçe'yi 1-0 yendi.

 Spor Toto Süper Lig'deki derbi karşılaşmada Galatasaray, lider Fenerbahçe'yi 1-0 yendi.

Stadı dolduran taraftarlarının önündeki karşılaşmaya iyi başlayan Galatasaray, 9. dakikada Sneijder'in golüyle öne geçti. Orta sahada kontrolü elinde tutarak oyununu Fenerbahçe yarı sahasına yıkmaya çalışan sarı-kırmızılı takım, rakibinin hızlı hücumlarla kalesine gelmeye çalıştığı dakikalarda ise savunmasında açık vermedi. Drobga ile bir topu da direkten dönen Galatasaray, ilk yarıyı 1-0 önde bitirdi.

Maça daha kontrollü başladığı görülen lider Fenerbahçe, rakibinin baskısını artırdığı dönemde savunma hatalarıyla dikkati çekti. Yapılan bir kademe hatasında Sneijder'in golüne engel olmayan sarı-lacivertli takım, 1-0 geriye düştü. Golden sonra ani ataklarla rakip kaleye gitmeye çalışan Fenerbahçe, istediği pozisyonları üretemedi ve gergin geçen derbide soyunma odasına 1-0 geride gitti.

9. dakikada Galatasaray 1-0 öne geçti. Soldan Selçuk İnan'ın yaptığı ortada Melo, topu sol çaprazdan ceza sahasına giren Sneijder'e indirdi. Bu futbolcunun gelişine yaptığı sert vuruşta, meşin yuvarlak uzak köşeden ağlara gitti: 1-0

22. dakikada Fenerbahçe'nin kullandığı korner atışı sonrasında hızlı çıkan Galatasaray'da Drogba, uzun pasıyla savunmanın arkasına kaçan Sneijder'i topla buluşturdu. Sol çaprazdan ceza sahasına giren Hollandalı futbolcu, dar açıdan şutunu çekerken meşin yuvarlak araya giren Gökhan Gönül'e çarparak kornere gitti. Aynı dakikada Telles'in ceza sahası dışından çektiği sert şutta, kaleci Volkan Demirel yerden seken topu son anda çeldi.

32. dakikada Selçuk İnan'ın soldan kullandığı serbest atışta, ceza sahası çizgisi üzerinde topu önüne indiren Drogba'nın güzel vuruşunda, meşin yuvarlak yan kale direğinden oyun alanına döndü.

33. dakikada Bekir İrtegün'ün ceza alanı dışından vuruşunda, top yandan auta gitti.

40. dakikada Galatasaray yarı sahasında Melo, Emre Belözoğlu'nun müdahalesiyle yerde kalınca, hakem Bülent Yıldırım, sarı-lacivertli futbolcuyu ikinci sarı karttan, kırmızı kartla oyundan ihraç etti.

Kalan sürede sonuç değişmedi ve Galatasaray, gergin bir atmosferde oynanan karşılaşmanın ilk yarısını 1-0 önde bitirdi.

Karşılaşmanın ikinci yarısında 10 kişi ile mücadele eden rakibi karşısında baskılı oynamaya çalışan Galatasaray, ilk dakikalarda istediği pozisyonlara giremedi. Savunma ağırlıklı oynayan rakibi karşısında özellikle sağ kanattan atak gerçekleştiren sarı-kırmızılı ekip, 72. dakikada Burak Yılmaz ile önemli bir fırsattan yararlanamadı. Galatasaray, derbi karşılaşmasından 1-0 galip ayrıldı.

Maçın ikinci yarısında bir kişi eksik olarak oynayan Fenerbahçe, hızlı ataklarla ileride Emenike'yi topla buluşturarak gol aramaya çalıştı. Ancak daha sonra orta alanda hakimiyeti rakibine bırakarak daha çok savunmada kalan sarı-lacivertli takım, mücadeleyi 1-0 kaybetti.

62. dakikada savunmada Semih Kaya'dan kaptığı topla ceza alanına giren Emenike'nin vuruşunda, top açıyı kapatan savunmadan döndü.

65. dakikada Sneijder'in ceza sahası dışı sol çaprazdan plase vuruşunda top üstten auta çıktı.

72. dakikada Sabri Sarıoğlu'nun ara pasıyla ceza sahasında topla buluşan Burak Yılmaz'ın karşı karşıya pozisyonda yaptığı vuruşta, top kaleci Volkan Demirel'den döndü ve sonra savunma tehlikeyi uzaklaştırdı.

81. dakikada soldan Kuyt'un pasıyla soldan ceza sahasına giren Mehmet Topuz'un vuruşunda savunmaya çarpan top, kaleci Muslera'da kaldı.

87. dakikada Melo, hakeme yaptığı itiraz sonucu ikinci sarı karttan, kırmızı kartla oyun dışı kaldı.

Kalan sürede sonuç değişmedi ve Galatasaray, derbiden 1-0 galip ayrıldı.

Derbi öncesi istenmeyen olaylar

Galatasaray taraftarları, maçın başlamasına saatler kala, Türk Telekom Arena'da Fenerbahçe kafilesinin geçeceği bölgede toplandı. Güvenlik güçleri, takım otobüsünün geçeceği bölgedeki taraftarları uzaklaştırmak istediği sırada gerginlik yaşandı.

Fenerbahçe otobüsünün görünmesiyle, taraftarlar önce tezahüratlarla sarı-lacivertli futbolcuları protesto ederken, bazı taraftarların da otobüse yabancı maddeler attıkları görüldü. Bu sırada taraftarlara müdahale ederek olay yerinden uzaklaştıran güvenlik güçleri, bazı taraftarları da gözaltına aldı.

Daha sonra Fenerbahçe kafilesini taşıyan otobüs, polis eskortları eşliğinde stada giriş yaptı. Otobüsün 4 camında kırık oluştuğu görüldü.

Stada giriş yapan otobüsten inen Fenerbahçe Futbol Takımı İdari Menajeri Hasan Çetinkaya, durumu bildirmelerine rağmen önlem alınmamasına ve yaşananlara tepki göstererek, "Görüyorsunuz işte çok güzel önlem alınmış. Ama biz alıştık bunlara" dedi.

Bu arada takım otobüsündeki futbolcuların şarkı söyledikleri görüldü. Çetinkaya, futbolcuların şarkı söylemesiyle ilgili, "Şarkılarla, türkülerle geldik" ifadesini kullandı.

Öte yandan, Fenerbahçe Futbol Takımı otobüsünün şoförü, otobüse çok sayıda taş atıldığını ve camların kırıldığını ancak kimseye bir zarar gelmediğini dile getirdi.

Karşılaşmayı izlemek için takım otobüsünün arkasından ayrı bir araçla stada gelen Fenerbahçe Kulübü yönetim kurulu üyelerinin, yaşanan olaylarla ilgili güvenlik yetkililerine şikayetlerini ilettikleri bildirildi.

Bu arada, Fenerbahçe Can Bartu Tesisleri yakınında da olay çıktı.

Tesislerden ayrılan Fenerbahçe kafilesini uğurlamaya gelen sarı-lacivertli taraftarlar, tesislerin yakınından geçen ve içinde sarı-kırmızı kaşkol bulunan bir araca saldırdı. İçinde iki kişinin bulunduğu aracın camlarını kıran taraftarlara güvenlik güçleri müdahale etti.

Güvenlik güçleri ve bazı taraftarların araya girmesiyle, araç güçlükle kalabalığın içinden çıkarak, olay yerinden ayrıldı.

AA



Bu haber 536 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,395 µs