En Sıcak Konular

''CHP suçüstü yakalandı''

6 Nisan 2014 09:16 tsi
''CHP suçüstü yakalandı'' Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Gökçek, "Arkadaşlarımız çöp arabasını durdurdu ve oy pusulalarını buldu. Polisi çağırarak teslim ettik. CHP bu sefer suçüstü yakalandı" dedi.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Ankara Büyükşehir Belediyesindeki makamında düzenlediği basın toplantısında, Ankara Adliyesi'ndeki törenle mazbatasını almasının ardından vatandaşlara teşekkürlerini sunmak istediğini belirtti.
 
Seçimin sona erdiğini söyleyen Gökçek, ''Seçim sonuçları rakamları şu şekilde ortaya çıktı. Son rakamdır bu. İl Seçim Kurulunun kabul etmiş olduğu rakam; 1 milyon 417 bin 183 Melih Gökçek, 1 milyon 385 bin 916 Mansur Yavaş. Dolayısıyla yaklaşık 32 bin farkla 5. kez belediye başkanı seçilmiş bulunuyorum'' diye konuştu.
 
Belediye Meclisinin, belediye başkanları dahil 140 üyeden oluştuğunu bildiren Gökçek, 140 üyenin 99'unun AK Parti'li, 23'ünün CHP'li, 15'inin MHP'li, 2'sinin Demokrat Parti'li, birinin de BBP'li olduğunu kaydetti.
 
''7 yeri diğer partilerden aldık''
 
Gökçek, 7 ayrı yerde seçimleri diğer siyasal partilerden aldıklarını belirterek, bu ilçelerin Kalecik, Ayaş, Nallıhan, Beypazarı, Kızılcahamam, Gölbaşı, Evren olduğunu bildirdi.
 
Melih Gökçek, ''Temiz siyaset, Ankara'nın 5 milyon vatandaşının, 3 milyon 600 bin seçmeninin vermiş olduğu oya saygı duymak demektir, doğrudan doğruya. Vatandaş 5'inci kez beni seçmiştir. Ankaralı 5 sefer üst üste hata yapmaz. Demek ki Ankara 5 kez bizi seçtiğine göre biz bu işi Allah'ın izniyle hak ettik. Ankara, yapmış olduğumuz hizmetlerden memnun'' ifadesini kullandı.
 
"CHP suçüstü yakalandı"
 
Her seçimden sonra CHP'nin çöplükten oylar çıkardığını hatırlatan Gökçek, ''Dün akşam Necla Kızılbağ Çankaya İlçe Seçim Kurulunda, Çankaya Belediyesine ait bir çöp arabasına kendilerinin muhtemelen oraya getirdiği oy pusulalarını attılar ve çöp diye götürmek üzere araba hareket etti. Arkadaşlarımız çöp arabasını durdurdu ve içerisinden bu oy pusulalarını buldu. Polisi çağırarak teslim ettik'' dedi.
 
CHP'nin bu sefer suçüstü yakalandığını söyleyen Gökçek, ''Mansur Yavaş Bey 'Bütün itiraz yollarımız tıkandı. Tek yol kaldı, o da olağanüstü müracaat hali' diye söyledi. Bu manada son itirazlarını da yapacaklarını biliyoruz'' diye konuştu.
 
CHP'den Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığına aday olan Yavaş'ın "elektrik kesintilerini" gerekçe göstererek kanunsuzluk haliyle son itirazını yapacağını kaydeden Gökçek, "Fakat kendilerini sükutu hayale uğratacak, bütün ümitlerini de karartacak cevabı buradan vereyim. Elektrik kesintilerinin nerede yapıldığı tetkik ettik ve akşam saat 18.00, yani hava kararmaya başlamadan biraz önce, itibarıyla sabahleyin 07.00'ye yani gün aydınlanana kadar kaç elektrik kesintisi olduğunu sorduk. Elektrik kesintilerinin sayısı 6 tane. O da Ayaş'ta" ifadesini kullandı.
 
Gökçek, Ayaş'ta toplam 10 bin 648 oy kullanıldığını, 4 bin 920 oyu kendisinin, 4 bin 176 oyu da Yavaş'ın aldığını kaydederek, elektrik kesintilerinin sayımın yapıldığı okulda değil Ayaş'ın genelinde olduğunu bildirdi. Gökçek, CHP'nin ümitlerinin tamamen bitmiş olduğunu dile getirerek, "Özellikle Başkent Elektrik'e o günkü göstermiş olduğu gayretten ve CHP'lilerin mağlubiyetin gerekçesi yapacak fırsatı vermemesinden dolayı huzurunuzda teşekkür ederim" dedi.
 
"Hizmette ayrım yok"
 
Söz verdiği gibi kendisine en çok oy veren yerden hizmete başlayacağını bildiren Gökçek, "5 yıl boyunca tamamına hizmet yapacağım. Hizmette ayırım yok. Sadece sıralama var. Bunu böyle vaat etmiştim. Böyle devam edeceğim. Bu hizmette ayrım değil asfalt dökecekseniz bir yere başlayacaksınız sırasıyla. Ama hepsine dökeceksiniz örneğin. Onun için en çok oy veren yerden başlayarak sözümü tutacağım" ifadesini kullandı.
 
"Netice almak için değil kamuoyunu tatmin etmek için"
 
Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Gökçek, CHP'nin başvurusuyla sonuçlarda bir değişiklik olup olamayacağına dair soru üzerine, herhangi bir değişiklik beklemediklerini, kanuni bütün müracaatların yapıldığını söyledi. CHP'nin aradaki oy farkı ortadayken netice almak için değil kamuoyunu tatmin etmek için YSK'ya başvuracağını belirten Gökçek, itiraz edebilecekleri herhangi bir ciddi tutanağın ellerinde bulunmadığını dile getirdi.
 
Gökçek, CHP'nin oyların tamamının bir daha sayılmasının istediğini, Çankaya ve Yenimahalle'deki oylara güvendiklerini vurgulayarak, iptal edilen oyların yüzde 80'ine yakının AK Parti'ye verildiğini kaydetti. YSK'ya 3 sefer oyların yeniden sayılmasına dair itiraz gittiğini ve hiçbirinin kabul edilmediğini söyleyen Gökçek, bunun ilke kararı haline geldiğini ve yeniden sayılmasının söz konusu olmayacağını kaydetti.

aa


Bu haber 613 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,108 µs