En Sıcak Konular

YSK’nın önünde ne işiniz var?

5 Nisan 2014 08:56 tsi
YSK’nın önünde ne işiniz var? "Bu itirazlar nerede, nasıl olacak hepsi kanunda yazılı. Bizim aleyhimize de karar çıkıyor. Biz de mi milleti sokağa dökelim?"

Star gazetesinden Seda Çakmak'a konuşan AK Parti'nin Yüksek Seçim Kurulu'ndaki temsilcisi Şeref Malkoç Türkiye'deki seçim sisteminin herhangi bir hileye fırsat veremeyecek nitelikte olduğunu söyledi. Malkoç "Sandık tutanakları sandık başkanları ve partilerin temsilcileri tarafından kontrol edilerek, imzalanıyor. İlçe seçim kurullarında partilerin üyelerinin yanı sıra müşahitleri oluyor. Türkiye'de sandığa sahip çıkmayan partiler sonradan böyle şikayet ediyor. Siyasi partiler sandığa sahip çıkarsa pekala haklarını koruyor" dedi.

Sistem şeffaf ve güvenilir

YSK'nın bu sene seçimlerle ilgili getirdiği  düzenlemeyi işaret eden Malkoç, "Sandık tutanakları tarayıcılarla YSK'ye gelir. Buradan da partilere sonuçlar gidiyor. Yani Türkiye'deki seçim sistemi çok güvenilir bir sistem. Avrupa'da bile yok. Bu kadar denetim mekanizması varken özellikle CHP'nin bu seçime sahte demesi ne kadar ayıptır. AK Parti'nin oyunu hazmedemeyenler, milletin başbakanımıza verdiği desteği hazmedemeyenler, milleti küçük görenler sonuçları karıştırmak istiyor. Hazmedemedikleri şey milletin sandığa yansıyan iradesidir. Bunları bilerek yapıyor. Türkiye'de her şey tartışıldı ama 1950'den bu yana seçim sonuçları için ortalık böyle ayağa kaldırılmadı. Çünkü yargının gözü önünde oluyor her şey" dedi.

Tahrik etmek istiyorlar

Partilerin sandık başkanlarına veya il ve ilçe başkanlarına itiraz edebileceklerini belirten Malkoç şöyle konuştu: "Bu itirazlar nerede, nasıl olacak hepsi kanunda yazılı. Bizim aleyhimize de karar çıkıyor. Biz de mi milleti sokağa dökelim? YSK'nın önünde ne işiniz var. Türkiye'de hazımsız bir grup var. Bunlar yeni değil. 1911 seçimlerinde İttihat ve Terakkiciler İstanbul'da sopayla kendine oy verdirdi. CHP'nin bazı yöneticileri o günleri arıyor. Bence sandık sonuçlarıyla ilgili bir gerilim yok. Gezi olaylarını tahrik etmeye çalışyorlar. CHP sandığa saygı duymalı.  Önümüzde cumhurbaşkanlığı seçimi var. Marjinal gruplar Türkiye'de kendisine destek bulacak. Bu tür ve benzeri olayları sürdürmeye çalışacak. CHP sokakta değil, sandıkta iktidar ararsa Türkiye daha huzurlu olur. Türkiye'de bütün parti temsilcilerinin imzasını taşıyan sandık suç tutanakları olduğu müddetçe kimsenin endişesi olmasın. Sandığa sağlam giren oy, sağlam çıkar. Mağlup olanlar masa etrafında oturup düşünsünler. Bu iş AK Parti'yle kavga etmekle olmaz."



Bu haber 994 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,108 µs