En Sıcak Konular

Karaalioğlu'ndan Özkök'e hodri meydan

3 Nisan 2014 12:27 tsi
Karaalioğlu'ndan Özkök'e hodri meydan Star Medya Grup Başkanı Mustafa Karaalioğlu, Ertuğrul Özkök'ün köşesinde yazdığı iddialara yanıt verdi.

Star Medya Grup Başkanı Mustafa Karaalioğlu, Ertuğrul Özkök'e çağrıda bulunarak, "Onunla istediği ortamda bu konuları tartışmaya hazırım" dedi.

Karaalioğlu, 24 TV'de yayınlanan Günün Manşeti programında Hürriyet gazetesinin eski Genel Yayın Yönetmeni Ertuğrul Özkök'ün köşesinde yazdığı iddialara yanıt verdi.

Karalioğlu önceki gün yazdığı "CHP basın bürosu çalışanlarına artık gazeteci diyemeyiz" başlıklı yazısında Ertuğrul Özkök'ün iddia ettiği gibi 'Medyada tasfiye gerekli' demediğini söyleyerek "Bunların bildiği tek kavram tasfiye olduğu için böyle söylüyorlar. Ben medyanın yeniden yapılanmasından bahsettim." dedi. Objektifliğini yitirmiş kişilerin gazetecilik sıfatını kullanamayacağını ifade eden Karaalioğlu "Gazetesinde tape yayınlayan kişi gazeteci değildir. Bir kişiler seçimler öncesi planlar peşindeyse, o kişi CHP basın bürosu üyesidir, Ergenekon üyesidir" şeklinde konuştu. Karaalioğlu, "Ama bizler gerçek anlamda gazetecilik yapıyoruz o nedenle her yol mübah diyemeyiz. " dedi.

Karaalioğlu, Ertuğrul Özkök'ün köşesinde 'Hükümet yanlısı gazetelerin tirajı diğer gazetelerin tirajının yüzde 15'i etmiyor" iddiasına ise "O tirajların nasıl oluştuğunu, o gazetelerin nasıl balya balya kapı önlerine bırakıldığını biz çok iyi biliyoruz" dedi.

"Sabah gazetesinin, Star gazetesinin, Yeni Şafak'ın arkasında hiç bir güç yok" diyen Karaalioğlu, "Hesapları kitapları açarız ama herkesin açması kaydıyla. Ertuğrul Özkök önce patronuyla konuşsun çünkü Aydın Doğan bu hesapların açılmasını istemeyebilir. Bunların arkasında Okyanus ötesi var ve bazıları için özel güvenlik görevi görüyorlar. Onlarla istedikleri ortamda bu konuyu tartışmaya varım. Korkunun ecele faydası yok. Gazetecilik yapmayanlar gazetecilik sıfatıyla anılmayacaklar bundan sonra" şeklinde konuştu.

Ertuğrul Özkök'ün analizlerinin hiçbirinin tutmadığını ifade eden Karaalioğlu, "2007 seçimleri öncesinde Özkök Türkiye'nin yeni hükümetini şöyle tarif etti, CHP, MHP ve DP olarak tarif etti. Bunu bizim yanımızda çalışan birisi olsa hemen kovarız. Böyle saçma analiz mi olur diye. Ertuğrul Özkök bana bir tane tutan öngörüsün söylesin" dedi.

Karaalioğlu, genel olarak medyanın demokrasi düşmanı tavrını gündeme getirmenin kendilerinin görevi olduğunu söyleyerek "Ertuğrul Özkök'ün Türkiye'de ne kadar karşılığı var o da malum" diye konuştu.

Karaalioğlu, Ertuğrul Özkök'e hodri meydan diyerek, istediği ortamda bu konuları tartışmaya hazır olduğunu ifade etti.

Stargazete.com



Bu haber 782 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,829 µs