En Sıcak Konular

Atalay: Dosyalar olgunlaşıyor, hukuki adım yakında

2 Nisan 2014 17:26 tsi
Bakan Atalay, iddia edilen yapıyla ilgili dosyaların olgunlaşmaya başladığını, hukuk içerisinde gereken adımların atılacağını söyledi.

Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, seçimlerden sonra "Paralel yapı" iddialarıyla ilgili operasyonların başlatılacağı yönündeki söylentileri değerlendirdi. Bakan Atalay, iddia edilen yapıyla ilgili dosyaların olgunlaşmaya başladığını, hukuk içerisinde gereken adımların çok yakında atılacağını söyledi. Atalay, “Emniyette, yargıda ve TİB'de bu konularda çalışmalar var. Oralarda farklı bir gruplaşma olmuş. Kendileri paralel, ayrı bir politika kurmuşlar. Bunların üzerine gidilecek. Oralarda ayrıntılı şekilde çalışılıyor, dosyalar olgunlaşıyor” dedi.

Atalay, Fethullah Gülen grubu içinde özeleştiri yapanların bulunduğunu belirterek örnek olarak Hüseyin Gülerce'yi gösterdi ve şunları söyledi:

Seçim döneminin en aktif aktörü bu paralel yapıydı. Şimdi de o aktörün durumu konuşuluyor. Büyük bir hezimettir onlar için büyük bir başarısızlıktır. Ve o kesimin abartıldığı gibi toplum içinde bir etkisinin olmadığı ortaya çıkmıştır. Sayın Gülerce’nin özeleştirisi çok önemli. Eminim bu cemaat içinde özeleştiri yapan çoktur. Yapmaları da gerekir. Bu yolun sonu çıkmaz sokaktır. Bundan sonra özeleştiri yapıp ya eğitim yönünde çalışan bir yapı olacaksın ya da yargıda, emniyette faaliyet gösteren bir yapı olmayacaksın. Şimdi o dosyalar olgunlaşıyor. Ama hukuk içinde olacak. O dosyalar olgunlaştıkça epey malzeme olacak.



Bu haber 669 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,277 µs