En Sıcak Konular

'Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde işbirliği olabilir'

2 Nisan 2014 16:27 tsi
'Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde işbirliği olabilir' CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, cumhurbaşkanlığı seçimlerinde büyük bir olasılıkla partiler bazında işbirliği olabileceğini söyledi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, cumhurbaşkanlığı seçimlerinde büyük bir olasılıkla partiler bazında işbirliği olabileceğine işaret ederek, "Zaten iki turlu bir seçim. İlk turda yüzde 51 aşılmadığı zaman ikinci turda ister istemez bu birliktelik kendiliğinden olacaktır" değerlendirmesini yaptı.

CHP'den yapılan açıklamada, Kılıçdaroğlu'nun The Wall Street Journal'ın sorularını yanıtladığı belirtildi.

Yerel seçimlerde genel seçime göre AK Parti oylarında bir düşüş olduğunu ancak bunun bekledikleri oranda gerçekleşmediğini ifade eden Kılıçdaroğlu, Türk toplumunun iktidarı kendi ekonomisiyle özdeşleştirdiğini savundu.

"CHP eleştirir ama hiçbir proje üretmez" şeklinde bir algının yer aldığını bunun da yanlış olduğunu değerlendiren Kılıçdaroğlu, sadece insana yönelik değil, "saydam devletin" oluşumuna yönelik de projeleri olacağını ve bunları halka anlatmaya devam edeceklerini bildirdi.

Kılıçdaroğlu, bir soru üzerine sadece CHP'lilerin oy verdiği bir parti olmak istemediklerini daha geniş kitle temsilin olduğu bir yapıyı kurmak istediklerini vurgulayarak, "Böyle bir yapı içerisinde seçimlere gideceğiz. Ön seçim ile belirlenecek milletvekili adayları" açıklamasını yaptı.

Siyasi Partiler Yasasının partiler arası işbirliğine izin vermediğini ileri süren Kılıçdaroğlu, cumhurbaşkanlığı seçimlerinde partiler bazında işbirliğine yönelik, şunları söyledi:

"Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde büyük bir olasılıkla o olabilir. Zaten iki turlu bir seçim. İlk turda yüzde 51 aşılmadığı zaman ikinci turda ister istemez bu birliktelik kendiliğinden olacaktır. Bizim kafamızda da birkaç isim var. Ama takdir ederseniz şimdi deklere edecek birşey yok" ifadesini kullandı.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimi

Ankara'daki seçimler için YSK'ya itirazlarını yaptıklarını hatırlatan Kılıçdaroğlu, seçimlerde haksızlıkların olduğunu bildiklerini, tümünün dikkate alınırsa dengelerin değişebileceğine inandıklarını söyledi.

Demokratik yollardan mücadeleyi sürdüreceklerini de ifade eden Kılıçdaroğlu, "Bu daha başlangıç. Bugüne kadar sokaklara inmedik. İnmeyi de pek düşünmüyoruz. Ama istiyoruz ki devletin kurumları yansız çalışabilsin. Yargı olabilir, yasama ve diğer kurumlar da olabilir. Bunlar tüm topluma hizmet etmeliler. AKP'nin arka bahçesine dönüşmemeliler" görüşünü dile getirdi.

"Kürtlere yeteri kadar güven vermediğimiz kanısındayım"

CHP'nin yüzde 1'in altında kaldığı yerlerin hatırlatılması üzerine Kılıçdaroğlu, "Kürtlere yeteri kadar güven vermediğimiz kanısındayım" ifadesini kullandı.

Bölgeye ilişkin çok güzel söylemler geliştirdiklerini de açıklayan Kılıçdaroğlu, "Bizim o bölgedeki tabanımız, geçmişte bizim taban BDP'nin içinde. Bir de böyle bir gerçek de var. Biz olabildiğince o bölgeye çok fazla gittik. Yeni projelerimizle gittik, öneriler götürdük. Diyarbakır ve Hakkari'de yokuz. Kars, Ardahan, Elazığ, Adıyaman'da aldığımız sonuçlar fena sayılmaz" diye konuştu.

AA



Bu haber 681 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,127 µs