En Sıcak Konular

Suriyeliler çetelere karşı mücadele veriyor

15 Mart 2014 22:16 tsi
SMDK Başkanı Carba, muhaliflerin silahlandırılması vaatlerine acil olarak uyulması çağrısında bulunarak, "Suriyeliler, Nasrallah'ın çeteleriyle acımasız bir mücadele veriyor" dedi.

 Suriye'de halk ayaklanmalarının 3'üncü yılını doldurması sebebiyle düzenlenen programda konuşan Suriye Muhalif ve Devrimci Güçler Ulusal Koalisyonu (SMDK) Başkanı Ahmed el-Carba, "Tüm dünya Esed rejiminin yalanlarını anladığı halde, azınlıkların haklarını koruma iddiasıyla, ülke barbarca bir saldırıya maruz kalıyor" dedi.

"Yılanın başı Tahran'a uzanıyor" ifadesini kullanan Carba, "Suriyeliler, bugün Hizbullah Genel Sekreteri Hasan Nasrallah'ın ahlaki değerlerden yoksun çeteleriyle acımasız bir mücadele veriyor. Nasrallah, Hizbullah gençlerinin kanını Irak'tan gelen bölücü ve ikiyüzlü lejyonerlere değersizmişcesine sattı" diye konuştu.

Carba, Cenevre-2 Konferansı'nın başarısızlığına vurgu yaparak, "SMDK, Esed rejiminin saçmalıklarıyla yüzleşmek için Cenevre-2 Konferansı'na girdi ancak oradan dünyanın sahtekarlığını açık ederek çıktı" ifadesini kullandı.

Suriye'de yaşanan olayların iç savaş olmadığını savunan Carba, ülkede artık devrim halinin kalmadığını da belirterek, "Kesinlikle bazılarının iddia ve temenni ettiği gibi bu bir iç savaş değil. Ülkede yaşananlar, Suriyeli gençlerin yolundan gittiği, Özgür Suriye Ordusu (ÖSO), sivil ve barışçıl hareketlerin tıpkı Esed rejimiyle mücadele ettiği gibi radikal gruplara karşı da mücadele etmesi" değerlendirmesinde bulundu.

Carba, Irak Şam İslam Devleti'nin (IŞİD) Esed rejiminin hesabına çalıştığını ve devrimcileri sırtından vurma görevini üstlendiğini dile getirerek şunları kaydetti:

"Meydanda yalnız da bırakılsak projemizi tamamlamak için Allah'a ve halkımıza söz verdik. Savaşçılarımız, yalnızca Esed güçlerine karşı değil, onların müttefiklerine ve terörist gruplara karşı da savaş veriyor. ÖSO askerleri radikal grupları ülkemizden temizlemek için amansız bir mücadelenin içinde. Özellikle, IŞİD ve benzeri gruplar arka saflara sızarak, Esed rejimine hizmet ediyor ve devrimcilerde ümitsizlik ve kaybetmişlik hissi yaratarak onları sırtlarından vuruyor."

Devrimcilere hizmet etmek için ellerinden gelen desteği sağlayacaklarını kaydeden Carba, SMDK'nın devrimcilerin ihtiyaçlarını karşılama noktasında herhangi bir tereddüt ve gevşeklikte bulunmayacağına dair söz verdi.

Suriye halkını 3 yıl önce başladıkları mücadeleden ötürü takdir ettiğini dile getiren Carba, "Bundan 3 yıl önce az sayıda kişi çoğunluğun görüşünü ifade etmek, şeref ve özgürlük taleplerini iletmek, diktatör, parayı ve gücü tekeline alan rejimle mücadele etmek için sokağa çıktı. Dera bölgesi sakinleri 18 Mart'ta tutuklanıp işkence gören çocuklarının acısına katlandı. Onların serbest bırakılmasını istedikleri zaman hakarete uğradılar. Bunun üzerine rejime karşı bir devrim hamlesi gerçekleştirdiler" diye konuştu.

"Suriyelilerin devrimi zafer kazanmaya, kimyasal terör rejimi de yok olmaya mahkum" diyen Carba, savaşın en zor kısmının aşıldığını, biraz daha sabırla savaşın kısa sürede biteceğini ifade etti.

AA



Bu haber 749 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,856 µs