En Sıcak Konular

Rusya'dan 17 Aralık değerlendirmesi

15 Mart 2014 09:14 tsi
Rusya'dan 17 Aralık değerlendirmesi "Amerika ve İsrail'in çıkarlarına yönelik senaryo.."

Ödüllü yazar Mahdi Darius Nazemroaya, Russia Today'da yazdığı makalesinde paralel yapının çözüm sürecine Türkiye'yi bölmek için karşı çıktığını iddia etti.

17 Aralık operasyonunun asıl hedefinin Türkiye ve İran olduğunu söyleyen Nazemroaya, "Amerika ve İsrail, Halkbank olayında Türkiye ve İran'ı zor durumda bırakmak istedi" dedi.

17 Aralık'ın asılsız iddialardan ibaret olduğunu savunan Nazemroaya, "Cemaatin patlattığı yolsuzluk soruşturmasının hukuki bir dayanağı yok. Soruşturmalar Gülen'in Başbakan ve destekçileriyle olan hesaplaşmasından ibaret" dedi.

Operasyonun Halkbank ile sınırlı olmadığını belirten Global Research yazarı, Amerika ve İsrail'in çözüm sürecine de karşı olduklarını çünkü Türkiye'nin bölünmesini istediklerini belirtti. Nazemroaya, operasyonda Gülen cemaatinin Amerika ve İsrail tarafından kullanıldığını da söyleyerek, "Washington ve Tel Aviv'le olan doğal bağlarını bir kenara bırakırsak Gülenciler, Kürt meselesinde isteklerini yerine getirebilmek için çalıştı. Amerika ve İsrail'de aynı insanların Suriye, Irak, Lübnan ve İran'ın hatta Türkiye'nin bölünmesinden bahsetmesi tesadüf değildir" dedi.

Nazemroaya, cemaatin çözüm sürecine karşı olmasının sebebiyle ilgili olarak da "Gülenciler Türk-Kürt ilişkilerinde hep askeri opsiyonu arzuladı, Türkiye ve sınır ülkelerine olumsuz etkileri olacağını bilerek.Türkiye'yi istikrarsızlaştırıp, Türk ve Kürt vatandaşları kutuplaştıracak ve etnik ayrışmaları tetiklecek olan opsiyonu tercih ettiler. Türkiye'yi bölünmeye kadar götürebilecek bu seneryo Amerika ve İsrail'in çıkarlarına yönektir" dedi.

Haber 7



Bu haber 2,139 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,766 µs